• Huvudsponsorer

Korencik och Bolin om helgens matcher

10 mars 2019 18:46
JUNIOR

Luleå Hockeys J20-lag kammade i helgen hem fyra av sex poäng och J18 straffade Skellefteå i deras sista match innan slutspelet.


J20 förlorade igår mot AIK med 2-1 efter förlängning.

– Jag tycker att vi var mycket bättre än AIK. Men tyvärr lyckades vi inte göra mer än ett mål och det kostade oss matchen, säger backen Marek Korencik.

Idag fick man revansch då Djurgården besegrades med 5-1.

– Vi gjorde en riktigt bra laginsats, vi spelade som en enhet viket var ett måste för att kunna slå Djurgården. Spelar vi som idag kan vi slå alla lag i ett framtida slutspel.

Och J18 avslutade seriespelet med att besegra Skellefteå med 4-3 efter hela 28 straffar där Nils Bolin gjorde tre straffmål.

– Jag tycker att det var en jämn match med bra tempo. Sen gjorde vi en riktigt stark tredjeperiod hämtade upp två mål. 28 straffar var lite mycket men målvakterna gjorde det riktigt bra. Sen att få göra tre mål under straffläggningen var riktigt kul, säger forwarden Nils Bolin.

Laget slutade på en åttondeplats i Allsvenskan Norra och så här summerar Bolin vårsäsongen.

– Jag tycker vi hade en bra start där vi tog poäng i många matcher. Sedan fick vi många skador och sjukdomar vilket gjorde att det gick lite tyngre, sen alltid skönt att avsluta Allsvenskan med en vinst mot Skellefteå. Nu i slutspelet är det bara att kräma ut det sista vi har och göra allt för att ta oss så långt som möjligt.