• Huvudsponsorer

Jesper Juntto om helgens slutspelsmatcher

18 mars 2018 16:08
Slutspel J20

Luleå Hockeys J20-lag stod för en stark insats i åttondelsfinalen mot Skellefteå som man vände från 0-1 i matcher till 2-1, och dessutom vände den avgörande matchen från 0-3 till 6-3.


– Vi var riktigt taggade och revanschsugna efter förlusten på hemmaplan, vi trodde på att vi kunde vända matchserien. Den andra matchen var riktigt jämn och tät där det svängde mycket fram och tillbaka där båda lagen spelade bra. Vi lyckades ta ledningen i slutet av den andra perioden och spelade sen riktigt bra försvarspel i den tredje där vi täckte mycket skott samtidigt som Ludvig Christoffersson var riktigt bra i målet på de chanser de väl skapade, säger forwarden Jesper Juntto.

– Inför den avgörande matchen pratade vi mycket om att hålla oss ifrån utvisningsbåset då Skellefteå är riktigt bra i powerplay, det var då tungt då dem gjorde två mål i just den spelformen på våra två första utvisningar i matchen och sen även 3-0 samtidigt som Oliver Schack Blomstedt blev skadad. Men vi gick sen ihop oss och pratade om att spela denna match för Oliver, vilket vi också gjorde. Jag lyckades peta in två returer i slutet av den andra perioden efter bra spel från lagkamraterna vilket såklart var riktigt skönt. Det var sen bra stämning i omklädningsrummet efter den tredje perioden och vi bara visste att vi skulle hitta en väg att vinna. Vi fick också bra start i den tredje perioden och när vi sen tog ledningen fortsatte vi att pressa och spela som vi gjort istället för att backa hem vilket gav resultat och en riktigt skön seger.

– Det ska bli otroligt kul nu att spela kvartsfinal, vi ska spela precis som vi gjort mot Skellefteå. Gör vi det så har vi goda chanser att ta oss till semifinal.