• Huvudsponsorer

Juntto efter SHL-debuten

28 november 2015 19:15

Inte nog med att det blev en hemmaseger mot Växjö på lördagskvällen - det var även SHL-debut för blott 17-årige Jesper Juntto som är hockeyfostrad i Asplöven men normalt spelar med LHF:s juniorlag.
- Det här var grymt kul, en riktig upplevelse som inte riktigt går att beskriva med ord, säger SHL-debutanten Jesper Juntto när han intervjuas i omklädningsrummet efter matchen.


Luleå Hockey kom hem på fredagen efter en bortaseger mot Djurgården och skulle träna. Då saknades det en forward på träningen och Jesper Juntto gavs chansen att vara med. Han gjorde där det mesta av sin möjlighet och belönades direkt av Fagervall & Co med att få göra SHL-debut dagen efter.

- Det gick väldigt snabbt allting att jag skulle få göra SHL-debut, bara över en dag fick jag chansen och körde allt vad jag kunde på träningen och att sedan få veta att man skulle spela - det var riktigt stort, speciellt som jag även fick spela mycket mera än vad jag hade kunnat tro före matchen.

För bara tio dagar sedan fyllde Jesper Juntto 17 år och som en försenad födelsedagspresent blev det fem byten och nästan tre minuters speltid för Haparandasonen när Växjö Lakers besegrades på hemmaplan med 2-1.

- Jag var grymt nervös även om det släppte mer och mer ju längre matchen gick och jag fick vara med ute på isen. Bara att få åka in genom björngapet och möta publikens jubel var riktigt mäktigt och något som jag absolut vill göra igen, avslutar Jesper.