• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 27 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Idag 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr

Kaptener genom tiderna: Torbjörn Köhler

5 oktober 2017 09:12
Luleå Hockey 40 år

Han ledde skutan då Luleå Hockey gick upp till Elitserien - möt Kapten Köhler.


Torbjörn Köhler tog över kaptensbindeln inför säsongen 1979/80 och ledde skutan i samma takt som den unga föreningen tog kliv efter kliv framåt.
– Jag minns att jag blev väldigt överraskad när lagledare Åke Wikman kom in i omklädningsrummet och meddelade att jag valts till lagkapten, berättar Torbjörn Köhler.
– På den tiden hade vi slutna omröstningar bland spelarna när vi skulle välja ny kapten så jag antar att jag bara fortsatte som vanligt efter utnämningen. Det var nog det som gjorde att jag alls blev vald.

Köhler var lagkapten allt som allt under sex år och under den tiden gjorde föreningen, som 1979 bytte namn till Luleå Hockey, raketkarriär och på bara sju år nådde man sitt mål – avancemang till Elitserien. Då var redan ”Kapten Köhlers Kompani” ett välkänt begrepp.
– Ledarskap handlar väldigt mycket om att få så många som möjligt att bli delaktiga i de mål man har tillsammans. En eller två kan inte åstadkomma mycket om inte alla är på tåget. Det gäller ju framförallt ishockey där laget består av så många individer förklararr Köhler.
– Jag minns inte att jag hade några speciella idéer kring mitt ledarskap utan det mest framträdande var att jag krävde hög arbetsmoral rakt igenom. Oavsett om man misslyckas med en dragning eller passning så kan man alltid bidra med en gedigen arbetsinsats för laget, på och utanför isen.
– När jag tänker efter så har det nog har det nog slunkit ut mig ett och annat ”jobba hårdare eller gå och duscha”, berättar Torbjörn Köhler leendes.

Strax efter avancemanget till Elitserien, på väg att fylla 32 år, valde Torbjörn Köhler att avsluta karriären. Ett val som förvånade en del då Luleå Hockey just tagit upp klivet till högsta serien.
– Jag hade en civil karriär som väntade på mig och hade ju blivit auktoriserad revisor. Det var faktiskt bra nära att jag missade allt det roligare för efter att vi missat avancemanget året innan så valde jag faktiskt att lägga av redan då men sköt upp mina planer och fortsatte ett år till. Jag behöver väl knappt nämna att det var ett av mina bästa beslut någonsin, säger Köhler som minns tillbaka till åren i Luleå Hockey med stolthet.
– Man känner en glädje och stolthet att fått vara med om den där resan. Från det att föreningen var ny och ung till Elitserien, det känns stort. Jag har också haft förmånen att träffa många sköna människor, duktiga ledare och spelare och fått vänner för livet.

Den 12 oktober är det jubileumsmatch i Coop Norrbotten Arena för att fira att Luleå Hockey den här säsongen fyllt 40 år - då kommer bland annat föreningens lagkaptener genom tiderna att hyllas före matchen.