• Huvudsponsorer

Fredag Fre 16 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Fredag Fre 30 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Fredag Fre 7 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Torsdag Tor 27 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Lördag Lör 29 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan

Kaptener genom tiderna: Torbjörn Köhler

5 oktober 2017 09:12
Luleå Hockey 40 år

Han ledde skutan då Luleå Hockey gick upp till Elitserien - möt Kapten Köhler.


Torbjörn Köhler tog över kaptensbindeln inför säsongen 1979/80 och ledde skutan i samma takt som den unga föreningen tog kliv efter kliv framåt.
– Jag minns att jag blev väldigt överraskad när lagledare Åke Wikman kom in i omklädningsrummet och meddelade att jag valts till lagkapten, berättar Torbjörn Köhler.
– På den tiden hade vi slutna omröstningar bland spelarna när vi skulle välja ny kapten så jag antar att jag bara fortsatte som vanligt efter utnämningen. Det var nog det som gjorde att jag alls blev vald.

Köhler var lagkapten allt som allt under sex år och under den tiden gjorde föreningen, som 1979 bytte namn till Luleå Hockey, raketkarriär och på bara sju år nådde man sitt mål – avancemang till Elitserien. Då var redan ”Kapten Köhlers Kompani” ett välkänt begrepp.
– Ledarskap handlar väldigt mycket om att få så många som möjligt att bli delaktiga i de mål man har tillsammans. En eller två kan inte åstadkomma mycket om inte alla är på tåget. Det gäller ju framförallt ishockey där laget består av så många individer förklararr Köhler.
– Jag minns inte att jag hade några speciella idéer kring mitt ledarskap utan det mest framträdande var att jag krävde hög arbetsmoral rakt igenom. Oavsett om man misslyckas med en dragning eller passning så kan man alltid bidra med en gedigen arbetsinsats för laget, på och utanför isen.
– När jag tänker efter så har det nog har det nog slunkit ut mig ett och annat ”jobba hårdare eller gå och duscha”, berättar Torbjörn Köhler leendes.

Strax efter avancemanget till Elitserien, på väg att fylla 32 år, valde Torbjörn Köhler att avsluta karriären. Ett val som förvånade en del då Luleå Hockey just tagit upp klivet till högsta serien.
– Jag hade en civil karriär som väntade på mig och hade ju blivit auktoriserad revisor. Det var faktiskt bra nära att jag missade allt det roligare för efter att vi missat avancemanget året innan så valde jag faktiskt att lägga av redan då men sköt upp mina planer och fortsatte ett år till. Jag behöver väl knappt nämna att det var ett av mina bästa beslut någonsin, säger Köhler som minns tillbaka till åren i Luleå Hockey med stolthet.
– Man känner en glädje och stolthet att fått vara med om den där resan. Från det att föreningen var ny och ung till Elitserien, det känns stort. Jag har också haft förmånen att träffa många sköna människor, duktiga ledare och spelare och fått vänner för livet.

Den 12 oktober är det jubileumsmatch i Coop Norrbotten Arena för att fira att Luleå Hockey den här säsongen fyllt 40 år - då kommer bland annat föreningens lagkaptener genom tiderna att hyllas före matchen.