• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Blogg: Utvecklingskraft och identitet

12 april 2017 11:19
Blogg

Styrelsen och ledningen för Luleå Hockey har under säsongen diskuterat föreningens identitet – vad som är själen i föreningen och vart vi vill med Luleå Hockey. Vi kom fram till att vägen till framgång skall gå via utvecklingskraft genom en stark organisation, med bra daglig verksamhet, som är baserad i vår egen identitet.


Vi vet att vi aldrig kommer ha de bästa förutsättningarna. Vi kommer aldrig tillhöra någon av de rika föreningarna som kommer från de största städerna med ett större utbud på sponsorer och med nya moderna arenor. Vi måste i stället tävla på ett annat sätt om vi skall kunna vara med och utmana toppen i både Sverige och Europa.

Vi är övertygade om att det finns en mycket stor kraft i vår egen identitet, vår fina tradition och vår 40-åriga historia. Vi skall vara en förening från absoluta norr som utmanar alla andra genom att spela en hockey som präglas av stenhårt jobb, naturlig aggressivitet, individuell skicklighet, hög fart och ett enastående lagarbete.

Det kan vi bara åstadkomma med spelare som vet att man måste hjälpas åt och att man behöver vara ett starkt kollektiv för att lyckas. Ett lag fyllt av norrbottnisk karaktär där spelare inte förlitar sig på andra, utan där alla vet att man måste ”hugga ved på sommaren för att inte frysa ihjäl på vintern”. Spelare som till stor del är utbildade, förädlade och präglade i vår egen verksamhet.

Jag och hela styrelsen för Luleå Hockey är väldigt glada över att vi har en mycket kompetent VD för föreningen i Stefan Enbom. Vi gav därför honom och den övriga ledningen det mycket viktiga uppdraget att revidera föreningens strategi för framtiden och att bygga en ny stark sportslig organisation med ett nytt GM/sportchefspar i ledningen.

Valet för den nya sportsliga ledningen föll på Stefan ”Skuggan” Nilsson och Ulf Engman, två personer som med råge fyllde föreningens kravspecifikation och som tidigare haft ett uppdrag att förnya och vidareutveckla föreningens ungdoms- och juniorverksamhet, något som vi nu börjat skörda frukterna av när hela nio juniorer från förra säsongen kontrakterats av a-laget. Arbetet med att bygga den nya sportsliga organisationen är i full gång och vi är övertygade om att man kommer göra ett minst lika bra arbete som man tidigare gjort med vår ungdoms- och juniorverksamhet.

Uppdraget för Luleå Hockeys nystart är klart. Att bygga en stark sportslig organisation som borgar för utvecklingskraft och ett lag som präglas av vår egen identitet. Ett lag som med många unga spelare från egna led som jobbar hårt varje dag och som kompletteras av kloka spetsvärvningar som tillför det lilla extra. Ledda av en tränarstab som kan utveckla laget utifrån föreningens sportsliga filosofi, gärna med en huvudtränare som är väl förtrogen med Luleå Hockeys identitet.

Med utvecklingskraft och en egen identitet är vi därför redo att utmana hockeysverige. Vi har en fantastisk ungdomsverksamhet får både killar och tjejer, vi tar ett stort socialt ansvar för Norrbotten och kan presentera elitlag på högsta nivå för både herrar och damer i en allt mer jämställd förening.

Luleå Hockey är på rätt väg!