Luleå Hockey/MSSK vann igen
Publicerad: 2021-01-24
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann eftermiddagens hemmamatch mot Leksand med 6-1.

Gästerna stod upp bra i den första perioden, men det var ändå norrbottningarna som förde spelet och ägde klart mest puck. 05:55 öppnade man också målskyttet genom lagkaptenen Jenni Hiirikoski som fick kliva in mitt i slottet och prickskjuta in 1-0. Amanda Johansson i Leksandkassen såg sen till att det bara stod 1-0 efter 20 spelade minuter.

Hemmalaget ökade tempot ett snäpp i mittronden som man spelmässigt dominerade. Men målmässigt blev det precis som i första perioden, uddamålsseger. Petra Nieminen sköt in 2-0 då hon fick stå fri framför kassen vilket assistläggaren Michela Cava uppfattade. Ronja Savolainen gjorde sen 3-0 då hon slog in en retur. Och Ella Albinsson avlossade ett oväntat skott som smet mellan benen på Tindra Holm som säkerligen vill ha tillbaka det målet.

Det blev sen en ganska avslagen och händelsefattig tredjeperiod där LHF/MSSK stängde ner matchen på ett bra sätt. Sju minuter in på perioden fixade Josefine Persson 4-1 med ett maskerat handledsskott från högerkanten. Slutresultatet skrevs tillslut till 6-1 efter att Viivi Vainikka och Emma Nordin slog in varsin retur i slutminuterna. Norrbottningarnas segersvit är nu uppe i imponerande femton matcher.