• Huvudsponsorer

Fördel LHF i åttondelen mot Frölunda

15 mars 2017 21:48
J20

Luleå Hockeys J20-lag vann kvällens åttondelsfinal hemma mot Frölunda med 3-1. Alla målen gjordes i powerplay, förutom då Isac Lundeström fastställde slutresultatet till 3-1 då gästerna plockat ut sin målvakt i jakt på kvittering.


Det var ett högt tempo och böljande spel i matchens fem första minuter, resten av första perioden blev sen sönderryckt av massa utvisningar. Luleå tog först ledningen i numerärt överläge där Viktor Grahn hittade nätet med ett vasst skott från slottet som gav 1-0. Hemmalaget klarade sen av ett boxplay, men kort därefter fick Frölunda chansen att spela fem mot tre och då kom kvitteringen. Kristian Vesalainen hittade nätet med et vasst skott från slottet som gav 1-1, ganska likt norrbottningarnas mål. Sen fick Luleå avsluta perioden i powerplay men lyckades inte utnyttja det.

I den andra perioden redde hemmalaget ut två numerära underlägen. När det väl var spel fem mot fem var den andra perioden ganska tillknäppt, lagen spelade bra försvarsspel och släppte till få målchanser. Gästerna var dock närmast att ta ledningen med ett par öppna lägen men Filip Gustavsson i Luleå-kassen såg till att perioden blev mållös.

Norrbottningarna var det hetare laget i den tredje perioden, man fick dock börja med att reda ut ännu ett numerärt underläge. Men sen fick man själva tre chanser på sig att ta ledningen i powerplay, och det blev tredje gången gillt. Linus Nässén hittade nätet från sin backposition som gav 2-1 tack vare att Kim Johansson parkerat mitt framför nosen på Arvid Söderblom i Frölunda-kassen. Gästerna plockade ut sin målvakt i slutminuten i jakt på kvittering, men väl där fastställde Isac Lundeström slutresultatet till 3-1 i öppen kasse.

Nu har norrbottningarna två chanser på sig att i Göteborg stänga åttondelsfinalen och avancera till kvartsfinal. Matcherna spelas lördag och eventuellt söndag och kan följas via LiveArena.