Seger borta mot Mora
Publicerad: 2017-10-08
J20
Luleå Hockeys J20-lag vann dagens bortamatch mot Mora med 6-1. Rycket kom i den andra perioden där gästerna hittade nätet tre gånger.

Det blev en spelmässigt jämn och tät förstaperiod där Mora öppnade målskyttet halvvägs in på perioden, Jacob Steen åkte sig fri framför mål, fick en passning och sköt in 1-0. Fyra minuter före pausvilan kvitterade Alfons Nordberg då han slog in en retur efter ett skott från Anton Andersson. Minuten senare tog gästerna ledningen då Gustav Willman Borvik hittade en fri Lucas Jidenius framför mål som inte gjorde något misstag och ledning 1-2 Luleå efter rond ett.

Det blev en fartfylld andraperiod där spelet böljade fram och tillbaka. Gästerna skapade de bästa chanserna och fick också utdelning för det. 11:27 in på perioden tryckte Joakim Landqvist in 1-3 på en retur och minuten senare slog Tim Kämpeberg ett fint pass till Lukas Tillberg på bortre stolpen som enkelt kunde fixa 1-4 till norrbottningarna. Innan perioden var slut hann även Nils Lundkvist med att skicka in 1-5 från sin backposition.

Tim Kämpeberg fastställde sen slutresultatet till 1-6 i den tredje perioden med ett snabbt skott efter att Marcus Collin vunnit en tekning klockrent.