Seger i målrik match hemma mot Brynäs
Publicerad: 2018-12-09
J20
Luleå Hockeys J20-lag vann dagens hemmamatch mot Brynäs med 8-6. Det var en otroligt händelserik match där målen kom tätt mellan varandra.

Norrbottningarna fick en drömstart och resultattavlan lyste 2-0 när matchklockan stod på 01:29. Fabian Nilsson styrde in 1-0 efter ett skott från William Dageryd och Simon Jellus fixade 2-0 på ett friläge. Gästerna svarade sen då Jesper Eriksson fick pucken fri framför kassen och sköt in 2-1. Men det var Luleås period helt enkelt, Oliver Schack Blomstedt gjorde 3-1 på ett friläge efter en vacker framspelning från Calle Behm, och Simon Jellus satte 4-1 då han i numerärt överläge bröt sig in framför kassen och tryckte in pucken.

Mittronden blev sen än mer händelserik än den första perioden. Brynäs reducerade först i powerplay genom Isac Sjöman, Nils Thomasson satte 5-2 med en backhand i spel fem mot tre, Adrian Elefalk reducerade till 5-2, Albin Kedbrandt gjorde 5-4 i numerärt överläge, Viktor Edström stötte in 6-4 efter ett fint pass från Daniel Demo och Anton Andersson pangade in 7-4 med ett slagskott.

Fyra minuter in på den tredje perioden fick Brynäs hopp igen då Sebastian Sundlöv reducerade till 7-5. Ännu mer hopp tändes för gästerna tre minuter före full tid då hemmalaget olyckligt gjorde självmål och det var 7-6 och rejäl nerv i matchen. Men norrbottningarna löste situationen och när Brynäs plockade ut sin målvakt i jakt på kvittering skickade Axel Wikström in slutresultatet 8-6 i öppen kasse. Full pott alltså för grabbarna i helgen som efter nyår ska spela SuperElit Top 10.