Förlust mot Leksand
Publicerad: 2023-02-05
J20
Luleå Hockeys J20-lag förlorade dagens hemmamatch mot Leksand med 3-6.

Det blev en jämn och fartfylld start på matchen där spelet böljade fram och tillbaka. Bägge lagen skapade ett par chanser, men det var sen gästerna som kopplade ett grepp om spelet. Och I första periodens sista minuter lyckades man också göra två mål. Hannes Helberg avlossade ett skott där pucken hittade nätet tack vare bra trafik framförkassen och Arvid Lundberg Brobäck sköt in 0-2 på en retur.

02:51 in på mittronden reducerade norrbottningarna I numerärt underläge, Dans Locmelis stod för ett läckert mål då han först fintade bort sista back och sen la in 1-2 med en backhand. Halvvägs in på perioden kom det också en kvittering, Axl Johansson åkte sig fri på högerkanten och satte snyggt 2-2 vid bortre stolpen. Dyga minuten senare svarade Leksand då Arvid Eljas snappade upp en lös puck framför mål och sköt in 2-3, ett resultat som stod sig perioden ut.

06:28 in på den tredje perioden satte gästerna blytunga 2-4 I powerplay där Viking Gustavsson Nyberg tryckte in en retur. Men 11:14 in på perioden tändes nytt hopp för hemmalaget då dem utnyttjade ett numerärt överläge, efter ett bra spel hittade man en fri Isak Holmström framför kassen som sköt in 3-4. Men Dala-laget lyckades hålla undan och slutresultatet skrevs till 3-6 efter två mål I tom bur.