Seger hemma mot Djurgården
Publicerad: 2017-09-22
J20
Luleå Hockeys J20-lag vann kvällens hemmamatch mot Djurgården med 5-2. Tredje perioden blev händelserik där det blev hela fem mål.

Första perioden blev jämn och rejält sönderryckt av utvisningar där bägge lagen drog på sig två utvisningar var, inget av lagen lyckades dock spräcka målnollan. När det väl var spel fem mot fem handlade det mest och kampspel där det böljade fram och tillbaka.

Marcus Collin öppnade målskyttet 01:53 in i den andra perioden, han skar in från högerkanten efter att ha fått ett fint pass av Nils Lundkvist och pricksköt sen snyggt in 1-0 i bortre krysset. Det var sen Luleå som var det bättre laget, man lyckades med forecheckingen gång på gång samtidigt som man stängde egen blålinje där gästerna var tvungna att dumpa och jaga. Chanser skapades också men trots spelövertaget var det Djurgården som istället kvitterade i slutet av perioden, Albin Grewe serverade öppen kasse till Marcus Davidsson.

Även den tredje perioden blev rätt söndersliten av utvisningar, denna period blev det dock utdelning i den spelformen tre gånger om. Axel Levander satte först 2-1 med ett bra skott som hittade nätet tack vare bra skymning framför kassen av Lucas Jidenius. Tobias Björnfot stänkte sen in 2-2 i krysset. Levander satte sen sitt andra mål för kvällen som gav hemmalaget 3-2. Fem minuter före full tid sköt Marcus Collin in 4-2 på en retur och Gustav Willman Borvik fastställde sen slutresultatet till 5-2 i öppen kasse.

Fjärde raka segern för J20-laget som imorgon möter Djurgården igen i Coop Norrbotten Arena.