Behm och Johansson om helgens matcher
Publicerad: 2020-02-16
JUNIOR
Luleå Hockeys J20-lag vann en match och förlorade en i helgens bortaturné och J18 reser hemåt med två segrar.

I lördags blev det en vinst mot Frölunda med 5-4 efter straffar där Luleå kvitterade matchen bara sekunder före slutsignalen.
– Vi gjorde en riktigt bra match, vi mötte ett topplag och det var en bra match. Spelet gick lite upp och ner men det var riktigt starkt att vi lyckades kvittera på slutet och sen knipa bonuspoängen, säger backen Calle Behm.

Och idag blev de ten ny målrik match som man dock förlorade, Växjö var något effektivare och vann med 6-4.
– Vi jobbade på bra I början och kände att det här kommer vi att ta. Men sen blev vi lite bekväma i deras tempo och gick ner till deras fart och släppte till många chanser. Tur att Josbrant stod där bak annars hade det kunna rinna iväg, vi gjorde inte honom rättvisa idag. Vi är otroligt missnöjda med dagens insats.

Behm som bland annat stod för två assist under helgen säger så här om sin egen insats i matcherna.
– Det gick helt okey, men precis som för hela laget såklart lite sämre i dagens match. Annars har det gått rätt bra efter jul och formen känns uppåtgående.

J18 besegrade i lördags Djurgården med 4-3 efter straffar.
– Selmässigt var det inte vår bästa match, vi slarvade mycket och spelade inte som vi hade pratat om och Djurgården ägde spelet större delen av matchen. Men det var ändå starkt att vi lyckades ta två poäng trots att prestationen inte var topp, säger forwarden Axl Johansson.

Och idag blev det en betryggande 4-1 seger mot Södertälje.
– Det var en ganska grisig match, dem spelade lite på gränsen. Det var inte så mycket skönspel, men vi krigade på bra och kämpade till oss en lagseger.

Johansson som bland annat stod för två mål och två assist under helgen säger så här om sin egen insats i matcherna.
– Det har gått bra på träningarna under veckan och sen släppte jag lös på matcherna och sen har det rullat på bra.

LHF kommunikation Andreas Joanson