• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Söndag Sön 17 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Måndag Mån 25 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Fredag Fre 29 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb

Effektivt Luleå Hockey segrare i derbyt

21 februari 2019 21:48
Herr

Ett effektivt Luleå Hockey vann torsdagens derby borta mot Skellefteå med 2-1 efter full tid. Stora derbyhjältar blev Isac Lundeström som passade fram till bägge målen samt Joel Lassinantti som räddade 33 skott.


Det blev en i vanlig ordning kampfylld match då Luleå Hockey gästade Skellefteå AIK under torsdagskvällen i vad som var säsongens fjärde och den för grundserien sista Bottenviksderbyt. Hemmalaget tog tag i taktpinnen i den första perioden men gästerna visade upp ett solitt försvarsspel matchen igenom. Halvvägs in i perioden tog Norrbottningarna ledningen genom Robin Kovács som fick tid att sikta och skjuta efter att fått pucken serverad av Isac Lundeström.

I den andra perioden skapade bägge lagen chanser där Skellefteå fortfarande hade ett spelmässigt och skottmässigt övertag, men det var Norrbottningarna som åter igen visade effektivitet. Emil Larsson släppte pucken till Jesper Sellgren som spelade pucken till Isac Lundeström som i sin tur spelade tillbaka pucken till Larsson som bara hade att stöta in pucken i det öppna målet. 2-0 till Norrbottningarna efter ett riktigt klapp-klapp-spel.

Så långt en ganska kontrollerad ledning för Luleå Hockey som dock fick se ett Skellefteå som kraftsamlade i den tredje perioden och västerbottningarna började allt mer skapa fler och fler målchanser. 08:30 in i den tredje perioden kom också den viktiga reduceringen till 1-2 och minuterna efter målet blev svettiga. Men Luleå Hockey lyckades samla sig och de sista fem minuterna av matcherna spelades av exemplariskt och Norrbottningarna tog hem säsongens fjärde derby med siffrorna 1-2. Noterbart att samtliga fyra derbyn den här säsongen slutat med bortaseger.