• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 7 April Apr
Tisdag Tis 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr

Lyckad hemmapremiär för Luleå Hockey

15 september 2018 20:29
SHL

Luleå Hockey visade styrka i SHL-premiären då man vände underläge till seger hemma mot Brynäs. Detta inför ett fullsatt Coop Norrbotten Arena.


Det blev en lyckad seriepremiär för Luleå Hockey och det i dubbel bemärkelse. Med Europas modernaste arenateknik för ishockey var förväntningarna höga före matchen och av publikens reaktioner att döma så var matchintrot en succé. Ute på isen blev den första perioden desto mer försiktig från hemmalagets sida och istället var det Brynäs som tog tag i spelet. 0-1 kom heller inte helt oväntat och resultatet stod sig fram till pausvilan.

I den andra perioden var det nästan ombytta roller då norrbottningarna tog tag i taktpinnen. Redan efter fyra minuter fick man chansen i powerplay och den tog man tillvara på genom Einar Emanuelsson som pricksköt in kvitteringen till publikens stora förtjusning.

Med varsin period både spelmässigt och målmässigt var så matchen helt öppen inför den tredje perioden och väl där var det Johan Forsberg som klev in i hjälterollen med drygt tio minuter kvar att spela. Karl Fabricius tog in pucken i anfallszon, sköt ett skott från kanten och nämnde Forsberg visade hur viktigt det är att gå på mål i hockey. Skottreturen studsade nämligen rakt mot Forsberg och via benet på den Piteåfostrade anfallaren in i mål till 2-1. När Brynäs sedan jagade kvittering som bäst stack norrbottningarna emellan. Petter Emanuelsson slog en fin passning på yta till nye Jack Connolly som avslutade distinkt och med det punkterade matchen. 3-1 till Luleå Hockey som också blev matchresultat.