• Huvudsponsorer

Återvändare och framtidsspelare till LHF/MSSK

4 juli 2017 11:00
lhflive

Under tisdagen presenterade Fredrik Glader två nya spelare till LHF/MSSK kommande säsong. Det är en återvändande guldmedaljör från 2016 och en ung lovande spelare från Piteå som väljer sin fortsatta utveckling med LHF/MSSK.


Lisa Berglund, född 2001, är en skridskostark och spelskicklig back som dessutom är högerskytt. Den gångna säsongen har hon tränat och spelat med Piteå Hockeys P03:or och även matchat med LHF:s lag i division-1. De tre senaste säsongerna har Lisa representerat Norrbotten i Stålbucklan.

Kristin Andersson, född 1994, är en tvåvägsspelare som både kan spela forward och back och som alltid är lugn med pucken. Var med och vann SM-guldet med LHF/MSSK 2016 och spelade dessförinnan fyra säsonger med Munksund i Riksserien.

Fredrik Glader

– Det är jättekul att vi får upp Lisa Berglund till LHF/MSSK kommande säsong. Hon är en högerfattad back som är både skridskostark och spelskicklig. Hon kommer närmast från Piteå Hockey och har tidigare spelat matcher med vårt lag i division-1, vilket är precis den vägen som vi vill slussa in framtidens spelare i Luleå Hockey/MSSK. Förutom detta är vi väldigt tacksamma att hon som lovande spelare väljer att stanna i Norrbotten för sin framtida utveckling istället för att flytta till en ort med riksintag på hockeygymnasiet.

– Kristin Andersson är en härlig person att få tillbaka till vårt omklädningsrum. Vi vet att hon kommer att bidra stort både sportsligt och vid sidan av isen. Hon har en otrolig karaktär och gör alltid sitt bästa oavsett förutsättningarna. Vi är därför jätteglada att hon är tillbaka i LHF/MSSK.

Lisa Berglund

– Luleå Hockey har alltid varit drömmen för mig och att få chansen att komma in direkt i det här laget kunde jag inte tacka nej till. Det känns jättehäftigt att få den här utvecklingsmöjligheten tillsammans med LHF/MSSK och jag ser redan fram emot att sätta igång med laget om en dryg månad.

Kristin Andersson

– Det känns fantastisk bra att återvända till Luleå Hockey/MSSK igen. Jag stortrivdes sist jag spelade här och är tacksam för det fortsatta förtroendet. Sedan dess har jag fått en nytändning för att satsa hårt på hockeykarriären igen och jag vet att i LHF/MSSK kommer jag att kunna utvecklas ytterligare som spelare.

– Jag tror och hoppas att det här kommer kunna bli en av mina bästa säsonger hittills. Sommarfysen har rullat på galant och det har varit tuffa, mestadels nästan brutala, träningspass som jag redan nu känner en positiv effekt av – vilket verkligen känns lovande inför säsongsstarten.

Se reprisen av #lhflive från den 4/7.