Luleå Hockey föll trots smakstart
Publicerad: 2018-08-28
Herr
Luleå Hockey fick en bra start på träningsmatchen mot Lausanne men fick till slut se sig besegrade med 3-1.

Luleå Hockey är nere i Schweiz och spelar träningsturnering mot idel Schweiziskt motstånd och under tisdagskvällen tog man sig an Lausanne. Norrbottningarna inledde piggt, skapade målchanser och redan i den andra matchminuten spräcktes målnollan då Isac Lundeström pricksköt in 0-1. Luleå Hockey drog dock på sig tre utvisningar på kort tid efter ledningsmålet vilket Lausanne utnyttjade och kvitteringen kom i just numerärt överläge. Målet gav schweizarna luft under vingarna och när gästerna gick bort sig under några minuter i slutet av den första perioden så drog Lausanne hastigt och lustigt ifrån till 3-1.

I både den andra och tredje perioden var det Lausanne som visade upp en sämre disciplin och schweizarna fick besöka botbänken allt som allt sex gånger under matchens sista 40 minuter. De numerära överlägena gav också Luleå Hockey ypperliga tillfällen till att jobba sig i kapp och målchanser skapade man men tyvärr utan att man lyckades trycka dit pucken. Lausanne å sina sida gjorde heller inga fler mål åt andra hållet och matchen slutades med det 3-1.

På torsdag är det upp på hästryggen igen för Luleå Hockey då man reser ner till Genève för att möta just Genève.