• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Fredag Fre 6 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt

Luleå Hockey till kvartsfinal

9 mars 2015 21:05

Luleå Hockey är klart för kvartsfinal. Detta efter att man besegrat Djurgården med 3-1 på bortaplan och totalt 2-0 i matcher.


Luleå Hockey fick en riktig drömstart på den andra Play In-matchen mot Djurgården Hockey som spelades på Hovet, Stockholm. Hemmalaget agerade till synes nervöst inledningsvis vilket norrbottningarna utnyttjade skoningslöst. 0-1 kom efter 02:10 genom Karl Fabricius som snappade upp en Djurgårds-felpassning, slet sig loss och sköt in pucken under målvakten Mikael Tellqvist. 44 sekunder senare kom också 0-2 och det var åter frukten av misstag från hemmalaget som tillät Luleå Hockey att bita sig fast i anfallszon och till slut kunde Johan Harju avsluta med närskott som letade sig in bakom Tellqvist.

Efter att ha kontrollerat händelserna tämligen väl i den första perioden blev spelet lite jämnare i den andra utan att Djurgården för den skull skapade så värst många chanser men man hade bland annat ett friläge i boxplay som Joel Lassinantti parerade föredömligt. Hemmalaget fick dock till en reducering drygt sex minuter från paus genom en puck från blålinjen som letade sig in bakom en skymd Lassinantti.

Med ställningen 1-2 var matchen var helt öppen inför den tredje perioden och resten kvällen handlade om hemmalagets jakt på kvitteringen. Norrbottningarna lyckades hålla ihop linjerna tämligen väl och hemmalaget fick endast iväg 5 skott på mål i perioden och totalt 15 under hela matchen. Med 1:31 kvar punkterade så Johan Forsberg matchen då han sköt in 1-3 via Tellqvist. Luleå Hockey till kvartsfinal alltså.