• Huvudsponsorer

Gustavsson inför SHL-debuten

13 november 2015 15:25

I lördagens hemmamatch är det dags för 17-årige Filip Gustavsson att göra SHL-premiär på allvar när han kommer stå i målet för Luleå Hockey mot HV71.


Unge målvakten Filip Gustavsson står normalt med Luleå Hockeys J20-lag och är även U18-landslagets förstaval bland målvakter och har sedan han utsågs till TV-puckens bäste målvakt 2013/2014 haft en utvecklingskurva som pekat i helt rätt riktning.

Filip, hur känns det inför den verkliga SHL-premiären med Luleå Hockey? - Det känns riktigt kul, förvisso en aning nervöst, men mest kul. Det är ju trots allt det här som jag har jobbat för ända sedan jag började satsa ordentligt på hockeyn.

Hur tror du att spel i SHL kommer kunna jämföras med exempelvis spel i U18-landslaget?
- Jag tror att farten på spelet kommer vara ganska lika, däremot kommer både passningar och avslut vara ett snäpp bättre. Men jag har tränat med A-laget en del, så det känns ändå som att jag vet vad som är att vänta.

Att få möjligheten att spela i SHL redan nu som 17-åring, hur känner du inför det? - Det skall bli jätteroligt att få testa på seniorhockey redan nu. Så att man kan få en försmak på hur det kommer kunna vara längre fram i hockeykarriären. Dessutom passar det jättebra utifrån att jag kommer spela U18-VM senare under säsongen och där kommer jag i princip bara att ställas emot spelare som redan spelar seniorhockey.

Avslutningsvis, hur tror du att det kommer bli att skrinna genom björngapet runt kl 16.00 nu på lördag?
-
Det kommer bli kanon. Jag har förvisso gjort det några gånger redan, men det lär vara extra speciellt när man vet om att man faktiskt skall spela i matchen. Och säkert är det många som kommer fundera över vad det är för målvakt som kommer in där på isen. Men jag tror att både jag och laget kommer ha publiken i ryggen så att vi kan göra en riktigt bra match.

Om du vill se Filip Gustavssons verkliga SHL-debut, då finns biljetterna redan nu på biljett.luleahockey.se!