• Huvudsponsorer

ATG: Systemet ska ha stor potential

29 december 2017 19:00
Nyhet

Luleå Hockeys spelläggare och Vice General Manager, Ulf Engman, har följt travsporten under en lång tid. Trots att Luleå ligger i toppen av maratontabellen på antal rätt så är han inte nöjd; han menar att det går ut på att ge pengar tillbaka till andelsköparna.


Ulf, Vad har du för relation till trav och V75?
– Jag skulle säga att jag har ett stort travintresse faktiskt. Första gången jag var på Elitloppet var 1999 och om jag inte minns fel var det Remington Crown som vann den gången. Sedan dess har jag nog varit på alla Elitlopp förutom två.

Då har du säkerligen många häftiga travminnen, men vilket skulle du säga är ditt bästa?
– Ja, det har jag! Men det bästa... det måste vara när Serrez Flirt vann sitt första lopp. Det är en häst som jag var med och ägde, den bästa häst jag har ägt. Känslan när ens egen häst vinner är verkligen oslagbar och går inte riktigt att förklara, det är något som måste upplevas. Han var aldrig med på V75 men var inte långt ifrån kvalitetsmässigt och tjänade in nästan 200.000 kronor under tiden jag ägde honom.

Det märks på ert resultat i Tillsammans att du har koll på trav och V75?
– Nja, det handlar ändå om inspelade pengar tycker jag, så jag vill inte riktigt hålla med om det. Vi ligger högt upp i tabellen på antal rätt och det är väl inte fy skam förstås, men jag är inte nöjd. Man vill ju att andelsköparna ska få något tillbaka.

Vad har du för spelstil när du tippar V75?
– Jag vill att systemet ska ha stor potential! Finns det storfavoriter med i omgången vill jag nästan alltid gardera dem. Nu på senaste tiden har många favoriter vunnit vilket kanske förklarar den låga utdelningen, men att gardera upp favoriterna är nästan ett måste för att få vara med på de stora vinstutdelningarna. När det gäller att spika hästar vill jag ha någon som jag verkligen tror på, men som inte är storfavorit.

Hur laddar du upp inför travet och tippandet på lördagarna?
– Jag tycker det är grymt kul att plugga hela veckan och läser på så mycket det går och ser så många lopp som möjligt. Jag brukar alltid känna mig bra förberedd innan tävlingarna men sen så vet man ju aldrig hur det går i trav, det är en del av charmen. Finns det en hyfsat bra spik i början av omgången så vill jag ofta köra på den så att man har många streck att jobba med i de sista avdelningarna.

Hur har det gått i hockeyn hittills?
– Det har gått okej skulle jag säga. Vi har åkt på några smällar, men som det är nu har vi ändå hugg på övre delen av tabellen. Målsättningen med säsongen är att gå till kvartsfinal och kommer man väl dit kan allt hända!

Spela V75 med oss i Luleå Hockey varje lördag via atg.se/shl/tillsammans.
På nyårsafton är det dessutom MultiJackpot. Där kan du välja att spela för 100kr eller 500kr och spelstopp är kl 14:00 på nyårsafton för dig som vill vara med på Luleå Hockeys system.

Intervjun är tagen från atg.se.