Seger borta mot MODO
Publicerad: 2018-10-17
SDHL
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens bortamatch mot MODO med 3-2. Det var likaläge 1-1 inför den tredje perioden där gästerna var det vassare laget.

Den första perioden blev jämn och ganska tillknäppt där lagen skapade få heta målchanser. Ett mål föll dock i perioden och det var gästerna som gjorde det tiden 16:22 då Petra Nieminen tryckte in en retur.

MODO fick en drömstart på mittronden då Ellen Lövgren styrde in 1-1 för hemmalaget. Det var precis som i den första perioden jämt och ganska tillknäppt spel och 1-1 stod sig perioden ut.

Norrbottningarna öppnade starkt i den tredje perioden och skapade direkt några heta chanser, och fyra minuter in på perioden fixade Nieminen 1-2 till gästerna efter en fin bakom ryggen-passning från Michelle Karvinen. LHF/MSSK utökade sen sin ledning 13:43 in på perioden då Chiho Osawa utnyttjade ett friläge. Gästerna försvarade sen sin ledning bra men minuten före slutsignalen skapade hemmalaget nerv i matchen då Maion Allemoz satte 2-3 på ett friläge. Men närmare än så kom aldrig MODO och tre sköna poäng till Luleå Hockey/MSSK.