• Huvudsponsorer

Söndag Sön 19 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Onsdag Ons 19 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Luleå Hockey-legendaren inför Play-In

6 mars 2015 15:52

Han var stor slutspelshjälte mot Djurgården för 22 år sedan. Han om någon vet hur stockholmarna ska tas i kommande Play-In.
- Luleå Hockey ska spela sitt eget spel, säger legendaren Lasse Hurtg.


1993 tog sig Luleå Hockey sig hela vägen till SM-final och på vägen dit stod man bland annat för en bragdartad vändning i kvartsfinalen mot Färjestad. Underläge 0-1 i matchserien och underläge 0-4 inför den tredje perioden i kvartsfinal #2 vändes till seger och till slut avancemang. I semifinalen ställdes man mot Djurgården och en av de stora huvudpersonerna den våren var anfallaren Lasse Hurtig.
- Det var roliga matcher som det alltid var mot Djurgården på den tiden. Vi hade ju hemmafördel i semifinalen och lyckades vinna båda matcherna i Delfinen, berättar Hurtig.

Hurtig själv hade ett makalöst slutspel där han avgjorde den sista kvartsfinalmatchen mot Färjestad samt bägge hemmavinsterna mot Djurgården. Samtliga tre mål inprickade i sudden death.
- Det var omtumlande. Man trodde själv knappt att det var sant. På den tiden var det inte samma mediala intresse i Elitserien som idag men efter att vi nått finalen så blev det ett rejält drag runt oss och även runt mig som hade avgjort de här matcherna.

På den tiden, som inför kommande Play-in, spelades matcherna i bäst av tre och det var heta känslor på isen i varje match.
- Det var alltid tuffa tag mot Djurgården men ändå schyssta matcher. Vi var förberedda på att det skulle bli hårda matcher och visste att det skulle smälla mycket så vi behövde inte egentligen ägna någon tid åt det inför matcherna. Däremot så lade vi ner mycket tid på att utmanövrera Djurgården rent taktiskt, minns Hurtig som också tror att dagens lag i första hand ska fokusera på sin uppgift inför Play-in.
- Det är viktigt att grabbarna håller huvudet kallt och låter Djurgårdarna spåra ur och inte gör det själva. Utvisningar är så avgörande i dagens hockey så de ska spela sin egen hockey. Dagens Luleå Hockey matchar Djurgården i tuffhet så där är jag inte orolig.