• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Luleå Hockey-legendaren inför Play-In

6 mars 2015 15:52

Han var stor slutspelshjälte mot Djurgården för 22 år sedan. Han om någon vet hur stockholmarna ska tas i kommande Play-In.
- Luleå Hockey ska spela sitt eget spel, säger legendaren Lasse Hurtg.


1993 tog sig Luleå Hockey sig hela vägen till SM-final och på vägen dit stod man bland annat för en bragdartad vändning i kvartsfinalen mot Färjestad. Underläge 0-1 i matchserien och underläge 0-4 inför den tredje perioden i kvartsfinal #2 vändes till seger och till slut avancemang. I semifinalen ställdes man mot Djurgården och en av de stora huvudpersonerna den våren var anfallaren Lasse Hurtig.
- Det var roliga matcher som det alltid var mot Djurgården på den tiden. Vi hade ju hemmafördel i semifinalen och lyckades vinna båda matcherna i Delfinen, berättar Hurtig.

Hurtig själv hade ett makalöst slutspel där han avgjorde den sista kvartsfinalmatchen mot Färjestad samt bägge hemmavinsterna mot Djurgården. Samtliga tre mål inprickade i sudden death.
- Det var omtumlande. Man trodde själv knappt att det var sant. På den tiden var det inte samma mediala intresse i Elitserien som idag men efter att vi nått finalen så blev det ett rejält drag runt oss och även runt mig som hade avgjort de här matcherna.

På den tiden, som inför kommande Play-in, spelades matcherna i bäst av tre och det var heta känslor på isen i varje match.
- Det var alltid tuffa tag mot Djurgården men ändå schyssta matcher. Vi var förberedda på att det skulle bli hårda matcher och visste att det skulle smälla mycket så vi behövde inte egentligen ägna någon tid åt det inför matcherna. Däremot så lade vi ner mycket tid på att utmanövrera Djurgården rent taktiskt, minns Hurtig som också tror att dagens lag i första hand ska fokusera på sin uppgift inför Play-in.
- Det är viktigt att grabbarna håller huvudet kallt och låter Djurgårdarna spåra ur och inte gör det själva. Utvisningar är så avgörande i dagens hockey så de ska spela sin egen hockey. Dagens Luleå Hockey matchar Djurgården i tuffhet så där är jag inte orolig.