Åtta spelare i landslagen
Publicerad: 2014-10-27

Landslagsuppehållet står för dörren och hos Luleå Hockey hittar man åtta stycken landslagsmän.

Luleå Hockey har just nu totalt åtta landslagsmän i sin trupp utspridda på fyra olika landslag. Norrbottningarnas nordamerikanska trio – Cam Abbott, Chris Abbott och Stephen Dixon – är samtliga uttagna att representera Kanadas landslag i Deutschland Cup som spelas i München 7-9 november.

Vid sidan om det är tre juniorspelare uttagna till den sista landslagssamlingen innan trupperna till junior-VM i Toronto och Montréal tas ut. Där rör det sig om Lucas Wallmark hos Juniorkronorna och Peter Cehlarik samt Christian Jaros för det slovakiska U20-landslaget.

Till sist är även två spelare uttagna till Karjala Cup. Det rör sig om den finska duon Lennart Petrell och Kristian Näkyvä.
- Det är blandade känslor. Det är kul att få chansen igen i landslaget men samtidigt är jag inte nöjd med det jag presterat hittills i klubblaget, säger Petrell som senast spelade i landslaget säsongen 2011/12.
- Nu har vi en vecka på oss att få ordning på saker och ting och vända på skutan så man sen kan ansluta till landslaget med gott självförtroende.

För backen Kristian Näkyvä blir det nu tredje säsongen i rad som han får representera landslaget.
- Det känns riktigt bra. Det är alltid en ära att få spela i landslaget och det är ju inte så många spelare som får den chansen, säger Näkyvä och fortsätter:
- Jag har fått en bra start i Luleå och kommit bra in i laget och det är verkligen kul att spela här. Senaste tiden har det gått tyngre för oss och vi har saknat det där lilla extra men det ska vi vända på.

Karjala Cup spelas både i Sverige och Finland där det finska landslaget spelar samtliga matcher i Helsingfors vilket gläder Luleå Hockeys finska duo då båda spelarna är bördiga från just Helsingfors.
- Det ska bli kul att spela hemma, säger Petrell.
- Det är alltid roligt att spela inför släkt och vänner och nu får man också chansen att träffa sina nära och kära hemma i Helsingfors.

LHF Kommunikation Markus Tervamäki