Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Onsdag Ons 2 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar

Luleå Hockey nollade Leksand

30 december 2019 21:13
SHL

Det satt hårt inne men i den andra perioden så spräckte Karl Fabricius målnollan för Luleå Hockey hemma mot Leksands IF. Det grundlade också hemmasegern i en match som slutade 2-0 till Norrbottningarna.


Luleå Hockey tog tag i taktpinnen redan från första nedsläpp och tryckte tillbaka Leksand och ansatte gästerna hårt. Framförallt visade hemmalaget upp en mycket bättre skridskoåkning och man snurrade runt långa stunder i motståndarnas zon. Luleå Hockey vann skotten med hela 17-3 i den första perioden men inga mål föll och det kunde Leksand tacka sin målvakt Janne Juvonen. Den finske burväktaren stod för den ena jätteparaden efter den andra och var den som gav gästerna chansen att hänga kvar i matchen.

I den andra perioden såg Leksand ut att ha omgrupperat sig samtidigt som Luleå Hockey inte fick igång skridskoåkningen och under periodens första tio minuter var det faktiskt gästerna som var laget som tog avslut på mål. Halvvägs in fick dock Norrbottningarna fart på benen och tog med det tillbaka initiativet i matchen och tre minuter från paus kom det förlösande 1-0-målet från Karl Fabricius efter att Jonas Berglund hittat fram med en passning som skar genom centrallinjen.

I den tredje perioden höll sedan hemmalaget undan och när Leksand sedan tog ut målvakten i slutet av matchen tog Juhani Tyrväinen tillvara en felpassning från motståndarna och fastställde slutresultatet till 2-0, detta inför 6018 besökare i Coop Norrbotten Arena.