Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Luleå Hockey nollade Leksand

30 december 2019 21:13
SHL

Det satt hårt inne men i den andra perioden så spräckte Karl Fabricius målnollan för Luleå Hockey hemma mot Leksands IF. Det grundlade också hemmasegern i en match som slutade 2-0 till Norrbottningarna.


Luleå Hockey tog tag i taktpinnen redan från första nedsläpp och tryckte tillbaka Leksand och ansatte gästerna hårt. Framförallt visade hemmalaget upp en mycket bättre skridskoåkning och man snurrade runt långa stunder i motståndarnas zon. Luleå Hockey vann skotten med hela 17-3 i den första perioden men inga mål föll och det kunde Leksand tacka sin målvakt Janne Juvonen. Den finske burväktaren stod för den ena jätteparaden efter den andra och var den som gav gästerna chansen att hänga kvar i matchen.

I den andra perioden såg Leksand ut att ha omgrupperat sig samtidigt som Luleå Hockey inte fick igång skridskoåkningen och under periodens första tio minuter var det faktiskt gästerna som var laget som tog avslut på mål. Halvvägs in fick dock Norrbottningarna fart på benen och tog med det tillbaka initiativet i matchen och tre minuter från paus kom det förlösande 1-0-målet från Karl Fabricius efter att Jonas Berglund hittat fram med en passning som skar genom centrallinjen.

I den tredje perioden höll sedan hemmalaget undan och när Leksand sedan tog ut målvakten i slutet av matchen tog Juhani Tyrväinen tillvara en felpassning från motståndarna och fastställde slutresultatet till 2-0, detta inför 6018 besökare i Coop Norrbotten Arena.