Fördel MODO i åttondelsfinalen
Publicerad: 2017-03-16
J18
Luleå Hockeys J18-lag förlorade kvällens åttondelsfinal hemma mot MODO med 4-1. De två sista målen gjorde gästerna i öppen kasse.

Bortalaget öppnade målskyttet redan efter 17 sekunder då man kom i ett snabbt anfall där Oscar Frestadius kunde skjuta in 0-1. Luleå svarade dock sen bara 44 sekunder senare, Isac Lundeström snappade upp ett felpass i mittzonen, kom fri och fixade 1-1. Fem minuter in på matchen fick MODO spela fem mot tre, men hemmalaget redde ut det numerära underläget och fick kort därefter själva chansen i powerplay. Men inte heller norrbottningarna utnyttjade det numerära överläget. Resten av perioden blev sen jämn där bägge lagen hade ett par bra målchanser, men inga fler mål föll i rond ett.

Bortalaget fick till ett snabbt mål även i den andra perioden, efter tre minuter sökte sig Tobias Aronsson fri i slottet där han fick pucken och pricksköt sen in 1-2. I slutet av perioden hade hemmalaget två frilägen, men Dennis Westergård i MODO-kassen såg till att gästerna hade en ledning inför den tredje perioden.

Bortalaget spelade riktigt bra i den tredje perioden, man spelade bra defensivt och gjorde det svårt för hemmalaget att skapa heta målchanser. Man skapade också chanser framåt, men Sebastian Wiklund i Luleå-kassen höll kvar norrbottningarna i matchen. Örnsköldsvik-laget gick dock segrande ur striden med 1-4 då man i slutminuterna lyckades göra mål från egen zon två gånger i den tomma Luleå-kassen.

Nu måste Luleå vinna två raka matcher i Ö-vik för att avancera till kvartsfinal.