Veli-Matti Ruisma hyllas 23/2
Publicerad: 2019-01-25
Nyhet
I samband med hemmamatchen mot Frölunda den 23 februari är det dags för nästa hjälte från vår stolta historia att hyllas i Coop Norrbotten Arena som en verklig Luleå Hockey Hero.

Veli-Matti gjorde fyra säsonger i Luleå Hockey och var en starkt bidragande anledning till att vi kunde ta steget upp i Elitserien 1984. Han var även en av föreningens första finska spelare, vilket lade grunden till en lång lista med fantastiska LHF-spelare från vårt östra grannland.

Ruisma återfinns fortfarande bland Luleå Hockeys klubbrekord då han var den förste i föreningen att leverera 5 assist i en match, vilket skedde den 24 februari 1985 – alltså nästan på dagen 34 år före det att han nu väljs in som nästa LHF Hero.

Veli-Matti Ruisma var i mycket motorn i en superkedja tillsammans Lars-Göran Niemi och Roger Mikko för Luleå Hockey som snittade 5,5 poäng per match.

För att inte missa denna hyllning av en fantastisk hockeyspelare kan du med fördel skaffa dina biljetter redan nu via biljett.luleahockey.se. Om du vill boka Mat & Hockey till matchen kan du lösa det här på hemsidan.

LHF Kommunikation Robert Hedlund