• Huvudsponsorer

Förlust hemma mot Brynäs

26 november 2017 14:30
J20

Luleå Hockeys J20-lag förlorade dagens hemmamatch mot Brynäs med 3-1. Gästerna gick till den första pausvilan med ledning 2-0, en ledning man sen spelade på och lyckades behålla.


Luleå hade mest puckinnehav och vann skottstatistiken i den första perioden med 12-5, men trots det var det gästerna som kunde gå till pausvila med ledning 0-2. 03:25 in på matchen avlossade Victor Söderström ett skott från blålinjen som hittade nätet tack vare mycket trafik framför kassen. 0-2 kom sen 12:22 där en olycklig studs ställde Filip Gustavsson i Luleå-kassen där Lucas Gustavsson noterades för målet.

Det blev en väldigt hafsig andraperioden med massor av avblåsningar och inget av laget lyckades få till något ordnat spel. Lagen hade ett par hyfsade chanser var men bra målvaktspel gjorde att rond två blev mållös.

I jakt på kvittering var det hemmalaget som ägde pucken mest hela tiden i den tredje perioden. Men Brynäs spelade bra försvarsspel som gjorde att norrbottningarna skapade få riktigt heta målchanser. Fyra minuter före full tid fick tillslut Luleå in en puck då Viktor Grahn avlossade ett skott som studsade på trafiken framför kassen och sen i mål. Hemmalaget plockade sen ut sin målvakt men väl där skrev David Ojamäe slutresultatet till 1-3 då han la in pucken i den tomma kassen.