• Huvudsponsorer

Edström och Bäckström om helgens matcher

10 december 2017 17:43
J20 J18

Luleå Hockeys J20-lag säkrade i sista omgången en plats i SuperElit Top 10 och J18-laget avslutade serien med en seger.


Inför helgen stod otroligt viktiga poäng på spel om att nå topp fem i en superjämn J20 SuperElit Norra. Helgen började inte bra och man förlorade de två första matcherna, 2-0 mot Mora och 5-1 mot Brynäs.

– Det kändes som vi hade ett riktigt bra go i laget inför helgen, men i de två första matcherna var vi inte riktigt där och kanske lite dåligt förberedda som gjorde att vi fick dåliga starter. Mot Mora var det nog en liten underskattning från vår sida då de har haft en tung säsong, kändes som att vi bara trodde det skulle lösa sig själv och vi jobbade inte hårt nog. Sen hade vi lite otur med studsarna och hade lika gärna kunnat vinna trots att vi inte var på topp. Sen mot Brynäs hade vi många bra chanser som vi inte utnyttjade samtidigt som de straffade oss när vi tappade puck på fel ställen, säger forwarden Viktor Edström.

Och i den absolut sista omgången var man piskade att vinna, nerverna höll och man besegrade Västerås med 1-0 och säkrade därmed en plats i J20 SuperElit Top 10.

– Vi gjorde ingen jättebra match spelmässigt men alla jobbade stenhårt för varandra, vi hade bra defensiv och Filip var grym i kassen så det räckte till seger. Sen när slutsignalen gick var det en oerhörd lättnad.

Och så här summerar Edström den jämna serien och lagets insats i den.

– Det blir roliga matcher där alla kan slå alla, man märker verkligen om vi inte gör jobbet till 100% så blir det svårt att vinna och då vi gör det kan vi slå alla lag. Det har varit mycket upp och ner för oss, vi har blandat halvdana insatser med riktigt bra.

J18-laget som redan var klara för spel i J18 Allsvenskan Norra hade dock en morot inför helgen, och det var att vinna samtliga matcherna för att knipa andraplatsen från Skellefteå. Det gick dock inte då man tappade en poäng mot Kramfors (2-1 OT) och förlorade mot Björklöven (6-4). Man avslutade dock sista omgången med att slå Vännäs med 3-0.

– Mot Kramfors gjorde vi en dålig match rakt igenom där vi inte kom upp i vår standard och hade svårt att få spelet att fungera. Mot Löven tycker jag att vi borde ha vunnit, det var en målrik match med många chanser åt bägge håll. Men vi brände lite för mycket lägen å dem var effektivare än oss. Matchen mot Vännäs var väldigt fysisk med många tacklingar, vi spelade sådär men vi stod upp bra mot deras fysiska spel och jobbade hårt för varandra, säger forwarden Arvid Bäckström.

Och så här summerar Bäckström lagets insats samt blickar framåt mot J18 Allsvenskan Norra där det blir tuffast tänkbara motstånd.

– Jag tycker att vi har gjort en hyfsad serie, vi har några riktigt bra matcher men tyvärr några dåliga också. Men som helhet är vi nöjda och vi jobbar alltid väldigt hårt. Vi ska ta med oss det positiva från denna serie och ta med oss det till serien efter jul där det bara kommer vara tuffa matcher.