Örebro straffade Luleå i bronsmatchen
Publicerad: 2018-04-02
Slutspel J20
Luleå Hockeys J20-lag förlorade dagens bronsmatch mot Örebro med 3-2 efter straffar.

Luleå öppnade målskyttet drygt två minuter in på matchen, Lucas Jidenius kom fri, avlossade ett skott som målvakten räddade, men Jidenius fick tag på returen och hittade sen Christoffer Björk som satte 1-0. Det blev också det enda målet i en jämn förstaperiod.

Det var fortsatt jämt i början av den andra perioden där bägge lagen skapade några heta målchanser var. Halvvägs in på perioden kopplade Luleå ett grepp om matchen och skapade långa anfall. Men man lyckades inte få utdelning och istället kvitterade Örebros Alfred Barklund i numerärt överläge, två minuter före pausvilan.

Norrbottningarna hade flera chanser i numerärt överläge i den tredje perioden, men man lyckades inte få till sitt powerplay. Istället tog Örebro ledningen fem minuter in på perioden då Anton Johansson slog in en retur. Men Luleå lyckades komma tillbaka och kvittera, fyra minuter före full tid fixade Marcus Collin 2-2 via en Örebroklubba och matchen gick till sudden.

Förlängnigen blev sen mållös och i straffarna var Örebro det mer effektiva laget och därmed knep bronspengen.