Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Luleå Hockey körde fast mot Skellefteå

11 februari 2020 21:14
SHL

Luleå Hockey lyckades inte hitta igenom ett tätt och disciplinerat Skellefteå då lagen möttes i Västerbotten under tisdagen. Matchen slutade 4-1 till hemmalaget.


Luleå Hockey fick se ett Skellefteå AIK som spelade disciplinerat, täppte tålmodigt igen mittzon och ställde om när lägena kom. I samma veva hade Norrbottningarna många sekvenser matchen igenom där man inte var vän med pucken vilket gynnade ett för kvällen mer noggrant hemmalag. Det var också Skellefteå som ryckte till sig initiativet rent målmässigt i den första perioden genom mål direkt på tekning efter 15:31 och 1-0 stod sig till pausvilan.

Viktiga 2-0 kom tidigt i den andra perioden och det i mångt och mycket ett olyckligt mål för Luleå Hockey som mitt i byte tappade pucken och gav tre motståndarspelare fri lejd mot Joel Lassinantti i målet. Halvvägs in i perioden var gästerna en stolpträff ifrån en reducering men fick gå till andra periodpaus i tvåmålsunderläge.

I den tredje perioden hade sedan gästerna svårt att forcera igenom hemmalagets täta mittzonsmur och tiden rann snabbt iväg. Matchavgörande 3-0 kom efter sju minuter genom ett mål i powerplay innan Luleå Hockey slutligen fick kontakt genom en reducering från Erik Gustafsson. Det dock i det senaste laget då gästerna hade drygt fyra minuter på sig att hämta ikapp två mål till. En inte omöjlig men ändock tuff uppgift och istället så kunde Skellefteå fastslå slutresultatet till 4-1 i tom bur.