• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Vägen till Luleå Hockey - Kristin Andersson

13 augusti 2017 13:47
DAM

Hon startade sin karriär på uterinken i Norsjö, hon har ett OS-guld och ett SM-guld på meritlistan. Det här är vägen till Luleå Hockey för Kristin Andersson.


– Jag var nog 6 eller 7 år då jag började spela hockey, då var det uterink som gällde eftersom vi inte hade någon ishall i Norsjö. Jag minns att uppvärmningen var att skotta bort snön från isen, haha. Jag spelade med grabbar och tjejer jämnåriga med mig, vi slog ihop två årskullar för att få ihop ett helt lag, så ibland spelade vi med de som var ett år äldre och ibland med de som var ett år yngre. Jag spelade med samma gäng i Norsjö fram till att jag började gymnasiet och vi hade otroligt roligt varje säsong, vi kom varandra väldigt nära. Innan jag flyttade från Norsjö så hann jag även med att få spela damhockey någon säsong då det blev ett lag för tjejer här, då lirade jag både med damlaget och med grabbarna i ungdomslaget.

Debuterade i Riksserien med MSSK.

– Jag började gymnasiet i Skellefteå och spelade då damhockey med Clemensnäs. Jag hade även tänkt spela där säsongen efter, men då fick alla spelare i laget en inbjudan att provspela med MSSK. De ville sen att jag skulle spela för dem. Jag velade fram och tillbaka, men då de sen besökte mig hemma i Norsjö och berättade om upplägget så beslutade jag att tacka ja. Det var väldigt stort att sen få göra debut i Riksserien som det hette då. Det blev fyra säsonger i MSSK och jag trivdes väldigt bra i laget, vi hade jättekul tillsammans. Bästa hockeyminnena från tiden där måste vara de gånger vi lyckades ta oss till semifinal, vi var ju underdogs så det var en häftig känsla då vi lyckades slå ur underläge.

Ungdoms OS-guld.

– Säsongen 2011-2012 fick jag vara med om att vinna OS-guld. Jag minns att det var hur häftigt som helst att bara bli uttagen, sen fick jag en bra start och allt bara flöt på. Jag gjorde mycket poäng och vi vann guld så då kändes det som att jag levde i en dröm, en härlig upplevelse och något jag aldrig lär glömma.

SM-guld.

– 2015 påbörjade jag en utbildning och ville fokusera på det. Det var en utbildning i Linköping där jag som mest var där varannan, var tredje vecka, resten skötte jag på distans hemifrån och då spelade jag med grabbarna i Norsjös utvecklingslag i division 3. När jag väl kom in i studierna och det gick bra kände jag att det fanns utrymme för SDHL, och jag fick provspela med Luleå Hockey/MSSK. Det gick bra och sen blev ju avslutningen på säsongen helt fantastisk. Det är svårt att beskriva känslan av att ha vunnit ett SM-guld, otroligt kul såklart. Efter guldet så blev det fokus på utbildningen igen samtidigt som jag fortsatte hålla igång hockeyn med utvecklingslaget i Norsjö. När jag sen blev klar med utbildningen var jag återigen redo för SDHL och då hade jag kontakt med Sundsvall som hörde av sig och behövde hjälp med kvalet, så jag fick några matcher förra säsongen.

Tillbaka i Luleå Hockey/MSSK.

– Efter matcherna med Sundsvall kände jag att jag faktiskt har mer att ge inom hockeyn. Och då kändes det rätt att fortsätta karriären i Luleå Hockey/MSSK. Jag har kört på hårt med sommarträningen, mitt personliga mål närmsta tiden är att ta en ordinarie plats i laget. Och målet med laget är såklart att vinna SM-guld. Drömmen i framtiden är att ta en plats i landslaget.