• Huvudsponsorer

Collin och Kemppainen om helgens matcher

24 september 2017 16:28
J20 J18

Luleå Hockeys J20 och J18-lag hade i helgen tre matcher var, facit för bägge lagen blev två vinster och en förlust.


J20-laget spelade i fredags mot Djurgården där grabbarna gjorde en bra match som man vann med 5-2.

– Vi spelade riktigt bra, vi startade lite knackigt men spelade upp oss och blev bättre och bättre. Vi hade bra driv mot kassen och powerplay fungerade bra, säger lagkaptenen och forwarden Marcus Collin.

Returmötet på lördagen blev sen en rejäl baksmälla som Djurgården vann med 6-0 efter att ha varit det klart bättre laget i special teams.

– Vi kom från en vinst och var lite för avslappnade vid nedsläpp samtidigt som Djurgården var rejält revanschsugna. Det var många utvisningar i matchen som de utnyttjade bättre.

Laget avslutade med seger mot AIK med 4-2 i en match där man stundtals dominerade spelet.

– Vi startade riktigt bra och gjorde säsongens bästa period och ångade sen på. Jag tyckte vi ägde hela matchen fram till det var fem minuter kvar då de fick lite tryck. Det var då skönt att sen se Kim sätta 4-2 i öppen kasse.

Lagkaptenen hade en bra match i fredags där han hittade nätet två gånger

– Det var skönt att hänga några kassar och jag är riktigt nöjd med min insats i den matchen. Lördags matchen gick väl okey, men det var som lite för hela laget att man inte riktigt var där. Söndagsmatchen var bra, vinner tekningar och dödar utvisningar, sett till hela helgen är jag nöjd med mitt spel.

J18-laget fick en tung start på bortaturnén då man förlorade mot Östersund med 8-6.

– Det var roligt med mycket mål men vi spelade dåligt och de kontrade bra när vi slarvade med hemjobbet. Vi slarvade även mycket i egen zon, säger forwarden Alexander Kemppainen.

Grabbarna fick dock snabb revansch då man gjorde en bra match mot Timrå där det blev seger med 4-2.

– Vi spelade riktigt bra och stabilt hela matchen och hade mycket bättre hemjobb så de kunde inte kontra så mycket på oss. Det blev lite skakigt i slutet men det redde vi ut.

Laget avslutade sen bortaturnén med en seger mot Sundsvall där man visade prov på bra effektivitet där slutresultatet skrevs till 6-1.

– Det var en grisig match med många utvisningar, men vi spelade bra och var effektiva. En riktigt rolig match att spela.

Kemppainen hade en lyckad helg poängmässigt där han noterades för tre mål och fyra assist.

– Det kändes bra för mig hela helgen, alltid kul att göra poäng.