Förlust mot Södertälje
Publicerad: 2020-01-12
J18
Luleå Hockeys J18-lag förlorade eftermiddagens hemmamatch mot Södertälje med 4-2.

Gästerna öppnade matchen piggast och skapade direkt bra tryck och målchanser. Men Tim Svensson stod stabilt mellan stolparna och redan efter fem minuter tog norrbottningarna en timeout. Efter det lyfte man också upp sitt spel och halvvägs in på perioden fixade Adrian Danielsson 1-0 då han med ett direktskott hittade nätet i numerärt överläge. Det var sen hemmalaget som hade momentum i spelet, men 1-0 stod sig efter 20 spelade minuter.

Luleå var sen spelmässigt bättre i mittronden där man ägde mycket puck och förde spelet. Men man lyckades inte komma till riktigt heta målchanser. Istället kunde Södertälje kvittera genom Hampus Sjölund som med en individuell prestation och ett vasst skott fixade 1-1.

Gästerna tog sen också ledningen i början av den tredje perioden då Dennis Wennerholm gjorde 1-2 i powerplay. Norrbottningarna svarade bara minuten efter, också det målet i numerärt överläge där Olli Nikupeteri sköt in 2-2. Bägge lagen gick sen för tre poäng och 13:27 in på perioden tog Södertälje kommando då Alexander Jarl Åhlin hittade nätet bakom en skymd Tim Svensson i Luleå-kassen. Bortalaget försvarade sen sin ledning bra och Jonathan Walle kunde fastställa slutresultatet till 4-2 i öppen kasse.