• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Miljön vinnare i unikt samarbete

12 december 2017 13:30
Nyhet

I ett unikt samarbete med Luleå MiljöResurs blir Luleå Hockey först ut i Sverige med att källsortera de sopor som skapas i samband med alla aktiviteter i arenan.


Under torsdagen presenterade Luleå Hockey och LUMIRE, Luleå Miljöresurs att man nu ingår ett treårigt samarbete som bland annat syftar till att Luleå Hockey kommer bistå LUMIRE i deras arbete med att fördubbla källsorteringen i Luleå kommun. Därför kommer bland annat Coop Norrbotten Arena att få nya kärl för källsortering i alla publika ytor från och med årsskiftet.

Stefan Enbom, VD för Luleå Hockey
– Vi har inom Luleå Hockey en stark ambition att stärka våra insatser inom Miljö och CSR och vi tror att LUMIRE är en utmärkt partner för oss i detta arbete. Därför vill vi nu kroka arm med LUMIRE och aktivt vara med och bidra till Luleå kommuns mål när det gäller återvinning – att bli dubbelt så bra på källsortering som tidigare.

– Från Luleå Hockeys sida känner vi att vi kan vara en stark ambassadör för LUMIRE när det gäller deras prioriterade aktiviteter. Vi kan genom exponering och nyttjandet av våra spelare sprida det budskap som LUMIRE önskar genom våra starka kanaler, vilket kommer kunna förstärka och profilera LUMIRE kärnvärden med exempelvis Respekt och Ansvar.

– Med våra 20 000 besökare i veckan på Coop Norrbotten Arena kommer vi att kunna inspirera och påminna luleåborna om vikten av att källsortera och hur vi tillsammans behöver hjälpas åt för att kunna bli bäst och att hela #luleååtervinner för miljön, framtiden och våra barn.

Erik Öhrling, VD för LUMIRE
– Vi luleåbor är bra på källsortering jämfört med övriga Sverige – men precis som Luleå Hockey vill vi bli bäst. Därför känns det helt rätt att Luleå Hockey och Coop Norrbotten Arena nu går i bräschen för svenska hockeyarenor när det gäller att källsortera för framtiden.

– Vi har ett mångårigt samarbete med Luleå Hockey som vi nu har valt att förlänga för de kommande tre säsongerna. Deras varumärke och vilja att tillsammans med oss bidra till att vi skall kunna uppnå Luleå kommuns målsättning med fördubblad källsortering känns väldigt bra för framtiden.

Redan den 28 december är LUMIRE matchvärd för SHL-matchen mot Mora. Det blir startskottet för det praktiska i samarbetet med Luleå Hockey och en möjlighet att informera om namnbytet från det välkända Luleå Renhållning till LUMIRE, Luleå MiljöResurs.