VD-blogg: Ett litet steg i rätt riktning
Publicerad: 2020-10-23
Nyhet
Ytterligare en seger i SHL innebär serieledning. Och igår tog vi del av beslutet att publikintaget blir 300 från den 1/11. Ökad publik innebär ett litet steg i rätt riktning. Även om det självklart inte är på den nivå vi hade önskat och inget som hjälper vår redan ansträngda ekonomi.

Vi längtar fortsatt efter att fler av våra vänner ska kunna följa oss på plats och fira ytterligare framgångar tillsammans med oss. Ökad publik innebär att ytterligare ett antal med säsongskort kan gå på våra hemmamatcher. Drömmen är att det ska fungera bra, samtidigt som läget i samhället förbättras, så att alla med säsongskort har möjlighet att gå på alla våra matcher efter årsskiftet.

Saknaden efter våra supportrar är stor i hela vår organisation. Inte minst hos våra spelare och ledare. Vi kommer så länge som det råder begränsningar att ge förtur till våra vänner med säsongskort. Exakt hur det skall gå till kommer vi bestämma och kommunicera nästa vecka.

Kampen för att rädda ekonomin fortsätter med full kraft. Effektiviseringar och köpstopp har genomförts på ett bra sätt. Vilket i kombination med statliga stöd har inneburit att läget just nu är relativt under kontroll. Vi kommer dock vara helt beroende av att många undviker att önska kompensation för de matcher som spelats med begränsad publik och hur det kommer bli med statliga stöd för att kompensera för förlorade biljettintäkter. Höga krav på kompensation och begränsade statliga stöd skulle innebära att föreningen skulle få extremt svårt att klara denna extrema utmaning.

Vi kommer under nästa vecka vädja till alla med säsongskort att om möjligt avstå från kompensation för de matcher man inte haft möjlighet att gå på. Vi gör det med stor ödmjukhet och insikt att det inte är möjligt för alla. Denna kampanj är helt avgörande för hur föreningen kan hantera våren och inte minst nästa säsong. Vi kommer exempelvis inte kunna teckna några nya spelaravtal för säsongen 2021/22 innan vi vet utfallet. Samtidigt så fortsätter vi att sälja stödbiljetter till våra hemmamatcher Dessutom startar vi en stödkampanj för länets alla företag. Vi hoppas att många vill vara med och säkrar att vi har två starka elitlag även i framtiden.

I tuffa tider är det underbart att så många vill att föreningen fortsätter att bidra med glädje och stolthet i Norrbotten. Många tillsammans kan göra underverk. Det är detta faktum som ger oss stor tillförsikt inför framtiden. Vi kommer att klara detta tillsammans om många vill att Norrbotten ska ha kvar sina båda elitlag.

Avslutningsvis är det helt underbart att våra elitlag prestera på isen. Våra representationslag har spelat ihop 47 poäng på 19 matcher med ett poängsnitt på 2,5 poäng per match. Något som innebär att vi fortsatt är Sveriges bästa hockeyförening. Och en stor del i den framgången är det stora stöd vi känner från hela länet och från våra vänner runt om i landet.

Vi gör det tillsammans!

VD Stefan Enbom