Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey räckte inte till mot Malmö

26 oktober 2017 21:22
SHL

Pucken ville inte studsa Luleå Hockeys väg då man tog emot Malmö. Ett oturligt självmål visade sig vara matchavgörande då norrbottningarna föll 1-2 under torsdagskvällen.


Luleå Hockey tog initiativet direkt och tryckte tillbaka Malmö från första nedsläpp. Samtidigt såg det inte ut som att gästerna var riktigt vakna under de första minuterna men dessvärre lyckades inte hemmalaget nyttja det. Istället jämnades spelet ut och i slutet av perioden kom 0-1 på en spelvändning med ett olyckligt slut. Luleåspelarna jobbade hem föredömligt men oturligt nog studsade pucken ut i sidled till en Malmöspelare som fick helt öppet mål.

I början av den andra perioden grinade oturen illa än en gång då Malmö ökade på till 0-2 i spel fem mot fyra. Ett backskott studsade på två Luleåspelare innan den retsamt vinklades in i målet. Inför den tredje perioden vaskade tränarna om i hemmalaget vilket gav resultat då norrbottningarna reducerade till 1-2 redan efter 01:37. Och den här gången var det Luleå Hockeys tur att ha tur då Johan Harju, på passning från nye kedjekamraten Niklas Olausson, tog in pucken köksvägen och via Malmöförsvarare och i mål.

Luleå Hockey kraftsamlade sedan för en kvittering i den tredje perioden men lyckades inte göra några fler mål och föll alltså med uddamålet 1-2. På den positiva sidan bör nämnas att unge backen Niklas Lundkvist, född 00, gjorde en stabil insats, noterades för 13 minuter istid och blev framröstad av publiken till matchens lirare med hela 72 procent av rösterna. Vi kommer se mer av unge Lundkvist i framtiden - räkna med det.