Fördel Luleå Hockey i sextondelsfinalen
Publicerad: 2018-03-08
J18
Luleå Hockeys J18-lag vann kvällens sextondelsfinal borta mot Arlanda med 4-3 efter förlängning. Hemmalaget hämtade upp ett 1-3 underläge och tog matchen till sudden där dock gästerna avgjorde snabbt.

Arlanda började matchen piggt och fick också tidigt chansen i powerplay, men Luleå redde ut den numerära underläge och lyfte sen upp sitt spel och tog över matchbilden. 0-1 kom också rättvist halvvägs in på den första perioden då Nils Thomasson stal pucken från siste försvarare, kom fri och la kyligt in pucken i nät. Men hemmalaget studsade tillbaka i slutet av perioden där man skapade bra tryck i anfallszonen och tillslut kämpade in en kvittering genom Daniel Ljungman och det var likaläge inför period två.

Norrbottningarna fick en bra start på den andra perioden, efter drygt två minuter slog Ville Erixon ett fint pass till Viktor Edström som befann sig i slottet och snyggt sköt in 1-2. Gästerna fortsatte sen att skapa flera bra målchanser och halvvägs in på matchen fixade Edström också 1-3 då han slog in en retur. Luleå fick sen chansen att gå ifrån ytterligare då hemmalaget drog på sig en utvisning, men istället var det Arlanda som reducerade till 2-3 i boxplay genom Dennis Von Walden som hittade nätet direkt efter en vunnen tekning.

Bortalaget försvarade sig bra i den tredje perioden och gjorde det svårt för Arlanda att skapa några heta chanser. Men fem minuter före full tid fick hemmalaget ett numerärt överläge som man lyckades utnyttja då Viktor Pahlén sköt in en retur. Arlanda fick sen även chansen att avgöra matchen då man på nytt fick ett powerplay, men den gången redde Luleå ut situationen och matchen gick till sudden.

Förlängningen blev sen bara 01:44 gammal och matchhjälte blev Luleås Calle Behm som skickade in en puck från en snäv vinkel som hittade nätet tack vare bra trafik framför kassen. Nu har norrbottningarna två chanser på sig att på hemmaplan säkra en plats i åttondelsfinal.