Luleå Hockey nollade Malmö
Publicerad: 2021-03-24
Luleå Hockey vann på hemmaplan mot Malmö Redhawks under onsdagen. Norrbottningarna minimerade misstagen samtidigt som utdelning kom och nollade till slut motståndarna med segersiffrorna 3-0.

Jämna matcher har varit en stapelvara för Luleå Hockey den senaste tiden och i kvällens match så fick man både utdelning samtidigt som man höll nere de egna misstagen. Detta gav också resultat då Norrbottningarna vann med 3-0. Oscar Engsund sköt in 1-0 i slutet av den andra perioden och i fem minuter in i den andra perioden ökade Filip Hållander på till 2-0. Målet var nästan identiskt med det mål Hållander gjorde i förra matchen mot Malmö då han trampade loss förbi sin försvarare på högerkanten i en spelvändning för att slutligen skjuta in pucken vid närmsta stolpen.

I den tredje perioden lyfte Malmö upp spelet och tryckte på för att komma ikapp men Luleå Hockey hade tämligen ganska bra kontroll på händelserna och lyckades trots 3-11 i skott ändå få tiden att gå. När gästerna sedan tog ut målvakten med knappt fem minuter från slutet så lyckades Daniel Sondell lyfta in pucken hela vägen från egna förlängda mållinjen till mål och 3-0.

Nollan var Joel Lassinanttis trettioandra i Luleå Hockey-tröjan (SHL och slutspel räknat) vilket innebär att han endast är tre nollor ifrån att tangera Jarmo Myllys klubbrekord på 35 nollor.