"Det är två riktigt bra lag"
Publicerad: 2022-01-21
J20
Olle Skogfält om senaste matcherna samt tankar inför helgens hemmamatcher mot AIK och Djurgården.

Laget fick en bra start på serien, det blev dock förlust i premiären mot Rögle med 3-1 men sen segrar mot Växjö (3-5) och HV71 (4-8).

– Röglematchen var en topprestation, vi gör det bra i 60 minuter och skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Men lite motstuds och ineffektivitet gjorde att det blev förlust, trots en av de bästa prestationer vi gjort denna säsong. Mot Växjö var vi väldigt sega första perioden och blev ganska utspelade, men vi reser oss i den andra perioden och lyckades vända matchen. Sen blev det lite samma som mot HV71 där vi startade svagt men avslutade starkt. Och det är en styrka i sig att kunna vinna och vända matcher där vi inte riktigt är på tå i 60 minuter. Vi har bra moral och karaktär i laget, säger backen Olle Skogfält.

Skogfält om sin egen form och utveckling under säsongen.

– Formen är bra, då det har varit lite sjukdomar i lagen har jag spelat lite med J18 där jag fått ta lite mer ansvar vilket har gett en liten självförtroendeboost.

Inga matcher förra helgen vilket har gett laget tid att nöta in detaljer på träningarna.

– Vi har jobbat på spelet framför mål och egen zon, och att få till att vi hela tiden har fem som försvarar och fem som anfaller.

AIK och Djurgården kommer som sagt på besök till Norrbotten under helgen.

– Det ska bli kul, vi har ju mött dem tidigare så känns som vi har bra koll på dem. Det är två riktigt bra lag så det blir en rolig utmaning, men vi känner vi har bra chans att vinna.

Vad blir då nyckeln för att det ska bli en lyckad hemmahelg?

– Att vi är med från start, och gör en bra prestation i 60 minuter. Special teams blir viktigt också, gäller att inte dra på sig onödiga utvisningar.

Kom gärna och se våra talanger spela bra och underhållande matcher i högklassiga juniorligor, fri entré gäller på samtliga hemmamatcher. Om du inte kan ta dig till arenan så kan du klicka dig in på Svenskhockey.tv där samtliga juniormatcher sänds.

LHF kommunikation Andreas Joanson