• Huvudsponsorer

Suddenförlust hemma mot MODO

2 december 2017 20:40
SDHL

Luleå Hockey/MSSK förlorade kvällens hemmamatch mot MODO med 3-2 efter förlängning. Hemmalaget hade 2-0 men gästerna kom ikapp och knep sen bonuspoängen i sudden.


Hemmalaget öppnade matchen piggt och skapade direkt några bra chanser. 06:45 kom också utdelning då Johanna Fällman hittade Anja Stiefel framför mål som sköt in 1-0. Kort därefter drog gästerna på sig en utvisning och i det numerära överläget pangade Rebecca Stenberg in 2-0 med ett slagskott. MODO lyfte sen upp sitt spel i slutet av den första perioden och skapade även några farliga målchanser, men då stod Anna Amholt stabilt mellan stolparna och såg till att LHF/MSSK gick till pausvila med ledning 2-0.

Det blev en jämn och fartfylld andraperiod med böljande spel där bägge lagen skapade flera chanser var. Trots många bra lägen föll bara ett mål i rond två och det var gästerna som gjorde det då Michela Cava kom fri och satte 2-1 halvvägs in på matchen.

03:48 in på den tredje perioden kvitterade bortalaget på en kontring där Katilyn Tougas hittade Celine Tedenby framför kassen som sköt in 2-2. Det var sen kamp om varje millimeter på isen där bägge lagen gick för tre poäng. LHF/MSSK fick i slutet av perioden två chanser i numerärt överläge, men man lyckades inte utnyttja de chanserna och matchen gick till sudden.

Hemmalaget fick sen i förlängningen ännu en chans i powerplay, men man fick inte riktigt ordning på spelet och istället kunde Jenelle Kohanchuk fixa bonuspoängen till gästerna med ett rappt maskerat handledsskott.