• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 19 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Tisdag Tis 3 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Fredag Fre 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 10 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan

Lyckad premiär för Luleå Hockey

14 september 2019 20:29
SHL

Luleå Hockey fick bästa möjliga start på SHL 2019/20. Detta genom att besegra Växjö Lakers med 3-1 inför ett fullsatt Coop Norrbotten Arena.


Det blev en kampfylld match med höga känslor då fjolårets kvartsfinalister möttes i lördagens SHL-premiär. Luleå Hockey tog efter en jämn inledning initiativet i matchen genom att spräcka nollan genom veteranen Karl Fabricius. Luleåanfallaren befann sig påpassligt framför målet och rakade in målvaktsreturen efter skott från Erik Gustafsson med andraassist till unge Nils Lundkvist.

I början av den andra perioden kopplade sedan Norrbottningarna rejält grepp om matchen och det på ett riktigt tjusigt mål. Unge backen Nils Lundkvist visade prov på vaksamhet då han, mitt i Växjö-byte, slog en lång passning mot offensiva blålinjen. Där visade nye Filip Hållander prov på spelsinne genom att ta emot pucken och snabbt spela in den på yta till en framrusande Niklas Olausson som ensam med målvakten avslutade kliniskt till 2-0. Psykologiskt viktiga 3-0 kom sedan i den sista minuten av den andra perioden i powerplay där nämnde Olausson hittade fram till Petter Emanuelsson som sköt direkt och gav hemmalaget rejäl medvind inför den tredje perioden.

I den sista perioden hade hemmalaget bra kontroll på händelserna och även om gästerna reducerade till 3-1 i powerplay med knappt åtta minuter kvar av matchen så lyckades Luleå Hockey hålla undan. Tre poäng alltså och det i en frejdig match inför 6150 glada besökare.