• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Elfte raka hemmasegern för Frölunda

28 december 2016 22:00
#FHCLHF

Luleå fick till slut hål på Dan Bakala, men det hjälpte inte. Frölunda gjorde fler mål, tog tredje raka mot Luleå och förlängde sin hemmasvit till elva (!) raka segrar.


Dan Bakala, med två raka nollor i mötena med Luleå, mot Joel Lassinantti som hade chansen att slå nytt SHL-rekord i tid för hållen nolla. Det var snackisen på förhand och de gjorde ingen besviken.

Båda spelade stabilt, fick bra hjälp av sina utespelare och det var mållöst efter 20 minuter.

Det var fortsatt tätt och mycket kamp utmed sargen i början av andra. Men när Frölunda fick chansen i powerplay efter fem minuter kunde inte Luleå stå emot. Göteborgarna är suveräna i den spelformen och Victor Olofsson satte 1-0, till Joel Lassinanttis stora förtret. Det blev inget nytt rekord för honom, men han fortsatte att spela briljant och svarade under senare delen av perioden för ett par fantastiska räddningar.

När det efter halva perioden var dags för nytt numerärt överläge var det också dags för nytt mål. Henrik Tömmernes lyckades, trots tappad balans, få in pucken i krysset med ett direktskott och det var 2-0 i pausen.

Äntligen, tänkte Luleå

Dan Bakala gick alltså in i tredje perioden med bibehållen nolla och chansen att hålla sin tredje raka mot Luleå. Minuterna gick och Frölunda höll sin 2-0 ledning, men så blixtrade Bill Sweatt till med sin fantastiska skridskoåkning och lyckades till slut överlista burväktaren efter 14:25.

Luleå satsade på att plocka målvakten för en extra utespelare. De hade ett skott i stolpen med en och en halv minut kvar, men det öppna målet gav Frölunda 3-1 genom Mattias Nörstebö och Frölunda säkrade sin elfte raka hemmaseger.

– Vi gick in för att döda matchen och inte bli passiva. Det gjorde vi bra men fick inte ut så mycket i spelet fem mot fem. Vi har haft flyt flera gånger i år när vi inte lyckats sätta det tredje målet och punktera matchen, så även idag, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More efter matchen.