• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Karlskrona
KHK

Forsberg visade vägen för sitt Luleå

5 januari 2017 21:50
#LHFKHK

Johan Forsberg både startade upphämtningen och avslutade vändningen för sitt Luleå när hemmalaget besegrade Karlskrona med 3-2 efter straffar i Coop Norrbotten Arena efter att ha vänt ett 0-2 underläge.


Innan nedsläpp hyllades Luleås gamla back Roger Åkerström till publikens stora jubel. Det jublet satte dock publiken i halsen i inledning då Karlskrona rivstartade och satte 0-1 redan efter en minuts spel. Marcus Paulsson hette målskytten som med ett avslut i krysset på ett rent friläge satte gästerna i förarsätet.

Efter det målet var det Luleå som ägde pucken mest, men hemmalaget hade oerhörda problem att komma till långa anfall och till att forcera genom Karlskronas starka defensiv.

Den täta matchbilden fortsatte i den andra perioden. Luleå hade mycket puck, men hade inte förmågan att omvandla det till farligt anfallsspel. Hemmalaget hade också stora problem i sitt powerplay där man inte lyckades skapa något av värde. Istället visade Karlskrona upp hur ett powerplay ska spelas. In med pucken i slottet, där Joel Kellman stod parkerad, ett rappt skott och vi hade 0-2 på tavlan.

Luleå kom dock att få in en viktig reducering. Johan Forsberg kunde forcera in pucken från nära håll sedan Johannes Jönsson i gästernas kasse inte lyckades få ordning på pucken.

Forsbergs straffhjälte - som så många gånger förr

Den tredje perioden handlade om Luleås forcering framåt. Karlskrona stängde dock ner Luleås fart på ett framgångsrikt sätt och Luleå lyckades inte skapa speciellt mycket farligheter. Men 2-2 skulle ändå komma.

Joel Lassinantti hade lämnat sin målbur och med dryga minuten kvar att spela tryckte Bill Sweatt in 2-2 från nära håll i en tilltrasslad situation framför mål.

Matchen togs till en mållös förlängning där Luleå bland annat brände två frilägen. Men i straffläggningen var det ändå Luleå som var hetast. Johan Forsberg var den enda som hittade rätt och därmed ordnade han bonuspoängen till Luleå Hockey.