• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Robin Alvarez sköt Malmö till kvartsfinal

13 mars 2017 21:55
#LHFMIF

Malmö är klara för kvartsfinal efter att ha besegrat Luleå med 2-0 i matcher i åttondelsfinalen. Den andra matchen var en svängig historia som slutade 4-5 efter ett sent avgörande av Robin Alvarez.


Inför matchen sa Luleå att man skulle komma ut hårt. Och det var något man tog tillfasta på då man satte hög fart från start, med hård press framåt. Men Malmö hade tagit med sig lördagens effektivitet och på deras två första skott på mål gick man ifrån till en 0-2 ledning genom Jens Olsson och Nichlas Hardt.

Mål som hade kunnat sänkt Luleås fart, men hemmalaget fortsatte att pressa på. Det skulle också ge resultat. Craig Schira reducerade från backplats och Petter Emanuelsson kvitterade i powerplay i en period som innehöll bra fart och hårda dueller.

Lång videogranskning

Målfesten fortsatte i den andra perioden som bara var dryga minuten gammal när Petter Emanuelsson grävde in sitt andra mål för kvällen fram till 3-2. Malmö kom dock igen och via en projektil av Nils Andersson var det 3-3 på tavlan. Pucken gick in via ribban och efter det målet bytte Luleå målvakt. Ut med Joel Lassinantti och in med Filip Gustavsson.

Luleå hade sedan en puck till i nät, men efter en lång videogranskning dömdes målet bort då en Luleåspelare stört Oscar Alsenfelt i målgården.

Det svängiga matchen fortsatte i den tredje perioden. Malmö tog ledningen med 3-4 i numerärt underläge när Fredrik Händemark stod för en läcker soloprestation. Luleå kom dock tillbaka i matchen när Bill Sweatt kvittarde till 4-4.

Matchen böljade åt båda håll och och med endast 37 sekunder kvar av matchen kom avgörandet. Robin Alvarez åkte in i zon, smällde av en kanon, rätt upp i krysset, och det skottet skickade Malmö till kvartsfinal

– Det var en kul match stt spela. Bra tempo och mycket kamp, sa matchvinnaren till C More efter matchen.