• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Luleå
LHF

Lyckas Luleå få hål på Monstret?

26 september 2017 13:00
#LHCLHF

Linköping tog första fullpoängaren när HV71 besegrades i Kinnarps Arena under lördagen. Jonas ”Monstret” Gustavsson gjorde verkligen skäl för smeknamnet när han höll nollan, lyckas han igen när Luleå kommer på besök?


Formkollen

Efter två raka förluster efter ordinarie tid är nu Linköping uppe på vinnarspåret. Detta efter att ha besegrat rivalen HV71 i Kinnarps Arena med 2-0. Det innebär att östgötarna nu är uppe i fem poäng och återfinns på en sjundeplats i tabellen. Luleå har tagit fyra poäng, varav två i senaste matchen hemma mot Djurgården. Den poängskörden räcker till en tiondeplats.

Läget i lagen

Båda klubbarna har det gott ställt på sina respektive skadelistor och saknade endast en spelare var senast. Nick Sörensen i hemmalaget och trotjänaren Jan Sandström hos Luleå.

Håll ögonen på

Derek Roy och Einar Emanuelsson. Kanadensaren har verkligen fått en bra start i sin nya klubb och visat upp bra kemi med Andrew Gordon och Jakob Lilja. Totalt har trion gjort fyra mål och tio assist, varav Roy har stått för fyra av framspelningarna. 20-årige Emanuelsson fick ett stort förtroende redan i fjol men har verkligen imponerat så här långt den här säsongen. I senaste matchen mot Djurgården blev hans straff avgörande och talangen är nu uppe i två mål och en assist.

Notera att:

  • Jonas "Monstret" Gustavsson räddade 24 skott i lördags och höll sin första nolla i linköpingsdressen.
  • Patrick Cehlin gjorde sitt första mål för Luleå i senaste matchen.
  • Luleås back Ryan Johnston har näst högst istid i SHL med 24:53, men är -4 i plus/minus-statistiken.
  • Östgötarna vann tre av fyra matcher mellan lagen förra säsongen.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCLHF