• Huvudsponsorer

Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Kan östgötarna ta revansch mot Norrbotten?

30 september 2017 10:00
#LHFLHC

Linköping och Luleå möttes så sent som i tisdags, då i Saab Arena där hemmalaget fick se sig besegrade med 3-2 efter övertid. Idag åker östgötarna till COOP Norbotten Arena och frågan är om Linköping kan ta revansch?


Formkollen

Luleå mötte Linköping så sent som i tisdags, då knep dagens hemmalag extrapoängen efter att matchen gått till förlängning. Norrbottningarna kommer säkerligen vara extra revanschsugna idag då de inte lyckades få hål på Linus Söderström i HV71 under torsdagen när HV71 vann med 3-0.

Linköping fick som sagt en poäng i det senaste mötet med Luleå. Och under torsdagen åkte östgötarna på sin första nollpoängare för säsongen, det var borta mot Karlskrona. Kan Linköping kriga till sig fler poäng idag?

Läget i lagen

Luleå saknar fortsatt Jan Sandström, dessutom saknades Alex Levander i torsdags.

Linköping saknade senast Nick Sörensen och Adam Ginning, dessutom fanns Jakob Lilja med på frånvarolistan.

Notera att

  • I tisdags hade Luleå fyra spelare som spelade mer än 23 minuter. Brendan Mikkelson, Ryan Johnston, Patrick Cehlin och Daniel Sondell.
  • I den interna tacklingsligan leder Emil Sylvegård i Linköping som tacklats 13 gånger på fem matcher. I Luleå ha Anton Hedman tacklats mest, åtta tacklingar på fem matcher.
  • I det senaste mötet mellan de båda lagen gjorde både Derek Roy och Daniel Olsson-Trkulja sina första SHL-mål i karriären.
  • Under de fyra mötena förra säsongen tog Linköping nio poäng och Luleå tre.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFLHC.