• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Äntligen för Luleå - tre poäng säkrades i Skåne

17 oktober 2017 21:20
#MIFLHF

Väntan efter en seger efter full tid är över för Luleå. I deras tionde match för säsongen kom tre poäng när Malmö besegrades med 1-2 på bortais. Ett starkt försvarsspel var nyckeln till segern.


Luleå fick en smakstart i Malmö Arena där det tog endast dryga 30 sekunder innan 0-1 var i nät. Einar Emanuelsson sköt och via Isac Lundeströms skridsko styrdes pucken in i nät.

Därefter var det en tät period spelmässigt. Malmö ägde mycket puck, men Luleå stängde ner farten på hemmalaget och gjorde det svårt för Malmö att komma till heta lägen, även om en del skapades. Främst i powerplay.

— Vi börjar bra, men sedan får Malmö ta över och kör bättre än vad vi gör, så det kan bli bättre, sa Isac Lundeström i Luleå till C More i paus.

Det blev lite mer Luleå i den andra perioden och gästerna fick dessutom chansen i spel fem mot fyra i fyra minuter. Det spelades runt mycket, men inte till några vidare chanser och istället kunde Malmö kontra och sätta 1-1 i numerärt underläge genom Robin Alvarez.

Spelet med en man mer på banan hade dock gett Luleå lite kommando och det dröjde inte allt för länge innan Gustav Rydahl styrde in 1-2 för att sätta Luleå i förarsätet igen.

"Det kändes bra idag"

Den tredje perioden handlade om Malmös press för kvittering. Hemmalaget ägde mycket puck och spelade runt i anfallszonen, men Luleå höll emot och höll Malmö på utsidan. Det var ett starkt försvar Malmö skulle forcera, och man lyckades inte. Även Luleås målvakt Filip Gustavsson visade sig från sin bästa sida när Luleå höll undan och vann med 1-2.

— Det kändes bra idag. Det har varit dåligt med trepoängare, men nu kom den, sa burväktaren till C More efter segern.