• Huvudsponsorer

Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Derby i norr - kan Luleå knäcka Skellefteå?

21 november 2017 11:30
#LHFSKE

Det är dags för säsongens första derby mellan Luleå och Skellefteå. Två lag som brukar bjuda upp till en rejäl kamp. Räkna inte med något annat under tisdagen då det dessutom är viktiga poäng på spel.


Formkollen

Efter sex segrar på de sju senaste matcherna fick Luleå åter känna på hur det är att lämna isen med noll poäng i bagaget. Bortamatchen mot Mora slutade med förlust 2-3 efter att Luleå kommit till spel med ett rejält skadedrabbat lag.

Nu återstår det att se om man snabbt kan studsa tillbaka på vinnarspåret igen, när man åter får skrinna in på isen i hemmaborgen, där Luleå är erkänt starka.

För motståndet står Skellefteå. Ett Skellefteå som också fick se sig besegrat senast när Växjö blev för svåra på bortaplan och segrade med 4-2. Skellefteå har blandat och gett på sistone och frågan är vilken sida man har vaknat på när man intar Coop Norrbotten Arena?

Notera att lagen ligger oerhört tätt intill varandra i tabellen och vid seger efter full tid för Luleå tar man sig förbi Skellefteå.

Läget i lagen

Luleå hade ett rejält manfall senast med namnkunniga spelare som Niklas Olausson, Joey Hishon, Petter och Einar Emanuelsson samt Pontus Själin borta.

Hos Skellefteå saknades Matt Anderson, Anton Öhman, Pontus Petterström och Johan Alm. Tim Söderlund fick kliva av senast och det återstår att se om han kan spela mot Luleå.

Notera att

  • Tre av säsongens fyra möten i fjol slutade med bortaseger.
  • Patrick Cehlin i Luleå och Pär Lindholm i Skellefteå är båda i toppen av skytteligan och i toppen över matchavgörande mål.
  • Oscar Möller i Skellefteå har gjort tio poäng på de tio senaste matcherna.
  • Emil Larsson i Luleå har gjort mål i tre raka matcher.
  • Säkra din plats i arenan. Köp biljetter här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFSKE.