• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Torsdag Tor 27 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Lördag Lör 29 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Brynäs
BIF

Två vinstsviter ställs mot varandra uppe i Luleå

7 december 2017 11:30
#LHFBIF

Det är två lag med fin form som möts uppe i Norrbotten ikväll. Hemmalaget Luleå har tre raka segrar och gästande Brynäs är snäppet vassare med fyra trepoängare på rad.


Formkollen

Resultatmässigt är Luleå i fin form, laget går för fjärde raka segern efter 3-2 mot Linköping senast. Tittar vi lite djupare kan vi se att norrbottningarna de två senaste matcherna varit rejält tillbakapressade. Mot Linköping hade laget endast 20 skottförsök, att jämföra med Linköpings 42. I matchen dessförinnan var det lagets powerplay som stod för den osannolika upphämtningen mot Växjö, fyra mål under samma femminutersutvisning. Växjö hade i matchen 39 skott på mål och 18 utanför, Luleå 17 på mål och åtta utanför. Ska Norrbottenslaget kunna rycka upp sig spelmässigt mot Brynäs och därmed hålla vinstsviten vid liv?

I Brynäs kan vi faktiskt skönja ett liknande mönster. Laget har fyra raka vinster och även de har lyckats besegra serieledaren Växjö under den sviten. Totalt har laget poäng i sex raka matcher. Matchen mot Växjö var en jämn historia, vilket såklart är en fjäder i hatten för Gävlelaget. Men matchen innan dess, mot Rögle, var mer tvetydig. Brynäs vann med 4-0, men det var Rögle som under stora delar av matchen förde spelet. Spelmässigt blandar och ger Brynäs fortfarande en del, men på sistone har det lossnat om man kikar på resultaten.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Luleås målvakt Filip Gustavsson togs som väntat ut i Tomas Monténs JVM-trupp. Han får där sällskap av lagkamraten Isac Lundeström, som också var relativt given i truppen.
  • Även Brynäs Jesper Boqvist togs ut i JVM-truppen. Han har spelat de två senaste matcherna för Brynäs i SHL efter en del skadebekymmer.
  • Brynäs spelade på tisdagskvällen CHL-kvartsfinal mot Oceláři Třinec och förlorade med 3-1. Returen spelas i Gävle nästa vecka.
  • Luleås Einar Emanuelsson, som i förrförra matchen åkte på en tuff smäll från Växjös Daniel Rahimi, kom tillbaka med besked direkt när han gjorde 1+1 mot Linköping i lördags.
  • Brynäs Kevin Clark har gjort tre mål de senaste två matcherna.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFBIF.