• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Malmötrenden bruten – Luleå felfria i straffläggningen

11 januari 2018 21:30
#MIFLHF

I de tidigare matcherna mellan Malmö och Luleå hade bortalaget vunnit med 2-1, och på torsdagskvällen var det inget undantag. I en målsnål och tight tillställning drog Luleå det längsta strået när man i straffläggningen var felfria.


Drabbningen i Malmö Arena mellan hemmalaget och Luleå var en tempo- och relativt chansfattig historia. Luleå förde spelet i stora delar av den perioden utan att riktigt hota Oscar Alsenfelt, medan Malmö under de första 20 inte fick iväg mer än tre skott på gästernas mål.

– Det är trevande från vår sida. Luleå är väl inte superheta heller och det är ganska dålig period från båda lagen. Vi får inga bra anfall på dem och det är mycket spel i mittzonen, summerade Malmös Nils Andersson i C More i pausen.

Larsson straffhjälte

Mittenakten fortsatte i samma stil men skulle bjuda på de första målen. Luleå tog ledningen när Pontus Själin trampade in från blålinjen och skickade iväg ett dragskott som skar igenom trafiken framför mål och landade i nätet bakom Oscar Alsenfelt. De stora chanserna lyste med sin frånvaro men tre minuter senare var det återigen likaläge. Vänd med ryggen mot målet hittade Daniel Zaar fram till Johan Olofsson som fick öppet mål och kunde nypa in 1-1 för skåningarna - vilket också blev resultatet för den andra perioden.

Tredjeperioden ökade i intensitet men skulle bli utan mål. Malmö tog sakta men säkert över medan gästerna bland annat hade ett friläge genom Isac Lundeström. Tillställningen gick till förlängning och så småningom straffar, där Emil Larsson tillskrevs som hjälte i en felfri straffläggning från gästerna. Därmed var det ännu en gång gästerna som vann med 2-1 mellan de här båda lagen, när Luleå bröt Malmös sex matcher långa segertrend och skapade allt mer utrymme ner till ingenmansland.