• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Luleå
LHF

Färjestad stängde igen - ny tabelltvåa

28 januari 2018 17:30
#FBKLHF

Offensiv fest igår - klart mer tillknäppt idag. Sebastian Erixon och Teodor Lennström gjorde målen när Färjestad uddamålsvann över Luleå.


På lördagen hade Färjestad spelat hem tre poäng via 7-4 över Örebro. Bara 18 timmar senare klev värmlänningarna ut på hemmaisen igen, den här gången för att göra upp med Luleå. Duon hade mötts så sent som på tisdagen, då med Luleå som vinnare i norr. Det ville Färjestad ta revansch för och hemmalaget skulle också koppla greppet.

Till en början var det dock chansfattigt. Spelet rullade på utan knappt några avblåsningar och Joakim Nygård hade en av få möjligheter när han bröt in framför mål. Med 14.35 spelat kom sedan ledningsmålet. I ett intensivt Färjestadsanfall studsade pucken rakt ut i slottet, där Sebastian Erixon mötte upp med ett distinkt avslut till 1-0.

Få skott trots Luleås kvitteringsjakt

Hemmaledningen utökades sedan bara fyra minuter in i andra. Rasmus Asplund vann då en offensiv tekning till Teodor Lennström, som skickade iväg ett skott som gick förbi en skymd Filip Gustavsson. Kort därefter reducerade Pontus Själin för Luleå och gästerna tog sedan ett visst övertag om perioden. Det var också väldigt nära att kvitteringen kom, men en liggande Lars Haugen fick upp armen för att stoppa Jonas Berglunds retur.

Ännu närmare kom Luleå i tredje när Brendan Mikkelson prickade både ribban och mållinjen. Färjestad var spelmässigt tillbakapressade under långa stunder och slutminuterna blev dramatiska. Luleå stängdes ändå skickligt ner, för med endast 13 skott på mål över hela matchen kunde inte gästerna hota. Segern skrevs till 2-1 för Färjestad som med sina tre poäng övertar andraplatsen i SHL.

– Vi snackade efter att vi mött dem borta att vi måste vara noggrannare och komma ut hårdare än vi gjorde då. Det gör vi verkligen idag. Vi gör en riktigt bra första period, sen vi spela vidare därefter, sade målskytten Lennström i C More efter vinsten.